Αυτό είναι το αποτέλεσμα αν αφήνεις να υπερθερμανθεί ο κινητήρας

Σχετικά άρθρα

Το ψυκτικό υγρό και το λάδι του κινητήρα δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύονται, αλλιώς το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία. Το ψυκτικό υγρό αναιρεί αποτελεσματικά τις λιπαντικές επιδράσεις του λαδιού, το οποίο στη συνέχεια αναιρεί την ικανότητα του κινητήρα να συνεχίσει να λειτουργεί.

Αυτό συνέβη στον V6 3,0 λίτρων κινητήρα ενός Audi S5 του 2022 που υπερθερμάνθηκε σε ακραίο βαθμό και πλέον ο κινητήρας είναι γεμάτος από ένα κοκτέιλ ψυκτικού και λαδιού που μοιάζει με μιλκσέικ.

Παρά το γεγονός πως ο κινητήρας λειτουργούσε με λιγότερο λάδι, η ζημιά στον κινητήρα είναι σχετικά μικρή μιας και τα περισσότερα μέρη του κινητήρα δείχνουν σε σχετικά καλή κατάσταση. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κινητήρας λειτουργούσε με μειωμένο λάδι, αυτό αποτελεί έκπληξη. Σύμφωνα με το video, μια γραμμή του ψυκτικού υγρού απέτυχε κάποια στιγμή κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του κινητήρα αρκετά ώστε να παραμορφωθούν οι αλουμινένιες κεφαλές.

Η ζημιά είναι επισκευάσιμη, αλλά αποφασίστηκε να γίνει η πλήρης αντικατάσταση του κινητήρα κόστους 30.000 δολαρίων, εκτός εγγύησης, μιας και η Audi ισχυρίστηκε πως η ζημιά προκλήθηκε επειδή ο κινητήρας είχε υπερθερμανθεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 280 άλογα η Alfa Romeo Junior Veloce

H Alfa Romeo ολοκλήρωσε τις δοκιμές εξέλιξης της Junior και αποκάλυψε πως η έκδοση Veloce δεν θα παράγει 240 άλογα όπως είχε αρχικά ανακοινώσει,...

Οι τιμές του Fiat 600e

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι το Fiat 600e στην Ελλάδα, με το ηλεκτρικό μοντέλο να ξεκινά από τις 38.990 ευρώ στην έκδοση Red, ενώ σε...