Η BP ενδιαφέρεται να αποκτήσει το δίκτυο ταχυφορτιστών της Tesla στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Ενδιαφέρον για την απόκτηση των superchargers σταθμών φόρτισης που διαθέτει η Tesla στις ΗΠΑ εκδήλωσε η BP, μετά την απόφαση του Elon Musk να απολύσει 500 υπαλλήλους που εργάζονταν στο τμήμα των Superchargers ταχυφορτιστών της.

Η BP εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει την πρόθεση της να επεκτείνει τη δράση της BP Pulse, του κλάδου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων του ομίλου και φαίνεται πως οι τοποθεσίες του δικτύου της Tesla βρίσκονται στο στόχαστρο της.

Ο ενεργειακός κολοσσός σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 1 δισ. δολάρια για την δημιουργία υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ μέχρι το 2030. Μάλιστα, τα πρώτα 500 εκατ. δολάρια θα δρομολογηθούν μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια προκειμένου να δημιουργηθούν τουλάχιστον 3.000 νέα σημεία φόρτισης.

Η Tesla διαθέτει ένα πολύ σημαντικό δίκτυο superchargers παγκοσμίως, με πάνω από 57.000 σημεία φόρτισης σε περίπου 6.200 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Genesis Electrified G80

Την ανανεωμένη έκδοση του Electrified G80 παρουσίασε η Genesis, με το αυτοκίνητο να αποκτά νέα γρίλια, νέα φωτιστικά σώματα, νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες 20"...

Με έως 560 χλμ αυτονομία το Skoda Elroq

Η Skoda αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηρισιτκά του Elroq, του μικρού της ηλεκτρικού SUV που θα υιοθετήσει τη νέα γλώσσα σχεδιασμού Modern Solid της μάρκας....