Έσπασε ο κινητήρας ενός Toyota GR Corolla με μόλις 800 χλμ από λάθος αλλαγή ταχύτητας

Σχετικά άρθρα

Ένας ιδιοκτήτης Toyota GR Corolla είχε διανύσει με το αυτοκίνητο μόλις 800 χλμ όταν ένα λάθος κατέβασμα ταχύτητας, από πέμπτη έβαλε τρίτη, είχε ως αποτέλεσμα ο κινητήρας να στροφάρει πάνω από το όριο περιστροφής του, φτάνοντας τις 8.900 σ.α.λ και να σπάσει.

Η Toyota αναφέρει πως ο τρικύλινδρος 1.600άρης turbo κινητήρας των 304 ίππων και των 370 Nm ροπής έχει όριο περιστροφής τις 7.200 σ.α.λ.

Όπως ήταν λογικό, η Toyota δεν μπορεί να καλύψει την ζημιά μέσω της εγγύησης, ενημερώνοντας τον ιδιοκτήτη πως το κόστος επισκευής ανέρχεται στα 42.180 δολάρια, όταν το αυτοκίνητο κοστίζει καινούργιο 41.515 δολάρια!

Ο κινητήρας μεταξύ άλλων χρειάζεται νέες βαλβίδες, νέα κυλινδροκεφαλή, νέο μπλοκ, νέο intercooler, νέο turbo και νέο πιστόνι του τρίτου κυλίνδρου που όχι μόνο χάραξε τον κύλινδρο αλλά έλιωσε εξαιτίας της θερμότητας.

Διάβασε επίσης

Ο κινητήρας ενός Toyota GR Corolla διαλύθηκε από λάθος αλλαγή ταχύτητας

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Renault παρουσιάζει το Grand Koleos, αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Geely

Θυμάσαι τη Renault Samsung Motors; Τον Μάρτιο του 2022, ο κορεατικός βραχίονας της γαλλικής μάρκας απέρριψε το όνομα της δημοφιλούς ηλεκτρονικής μάρκας και τη...

Το Nissan Qashqai facelift ήρθε Ελλάδα, αναλυτικά οι τιμές του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική, πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Qashqai, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του δημοφιλέστατου μοντέλου της Nissan. Επιπλέον, η...