Νέα Υόρκη: Ιδιοκτήτης μιας 911 πήρε πρόστιμο 800 δολαρίων για θόρυβο ενώ είχε την εργοστασιακή εξάτμιση

Σχετικά άρθρα

Η πόλη της Νέας Υόρκης εδώ και δύο χρόνια χρησιμοποιεί κάμερες εξοπλισμένες με ηχομετρητές που ελέγχουν τον ήχο ενός οχήματος και αν ο ήχος ξεπερνά τα 85 ντεσιμπέλ, τότε “κόβουν” κλήση και αυτή στέλνεται ταχυδρομικώς στον ιδιοκτήτη του οχήματος. Το πρόστιμο ξεκινά από τα 800 δολάρια και μπορεί να φτάσει έως τα 2.625 δολάρια.

Τέτοια κλήση πήρε και ο ιδιοκτήτης μιας Porsche 911 Carrera S του 2010 που είναι εντελώς εργοστασιακή και φορά την στοκ εξάτμιση. Η εξάτμιση του αυτοκινήτου πιάστηκε να παράγει ένταση αυξημένη κατά 5,4 ντεσιμπέλ, στα 90,4 ντεσιμπέλ, για λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Ο ιδιοκτήτης είπε πως επιτάχυνε για λίγα μέτρα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο ηχομετρητής και να “κόψει” την κλήση. Ο ίδιος δηλώνει απρόθυμος να πληρώσει το πρόστιμο, επειδή όπως υποστηρίζει, παραβίασε για πολύ λίγο το όριο, ενώ αμφισβητεί και τη βαθμονόμηση του ηχομετρητή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι τιμές της Alfa Romeo Junior

Ανακοινώθηκαν οι τιμές πώλησης της Alfa Romeo Junior στην Ελλάδα, με το νέο ιταλικό B-SUV να ξεκινά από τις 29.900 ευρώ. Το μοντέλο προσφέρεται...