Αυτό είναι το ηλεκτρικό hot hatch της BYD

Σχετικά άρθρα

Πριν περίπου τρεις εβδομάδες και στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη, η BYD παρουσίασε το Ocean-M Concept, ένα πρωτότυπο του hot hatch που ετοιμάζει η κινέζικη εταιρία.

Πριν λίγες ώρες διέρρευσαν από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας μερικές φωτογραφίες της έκδοσης παραγωγής του μοντέλου, το οποίο θα περάσει στην παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Το μοντέλο θα αποτελέσει μέρος της γκάμας του Ocean της BYD και έχει όνομα Seal X. Ωστόσο, το X θεωρείται ότι είναι ένα σύμβολο κράτησης θέσης, και όχι το τελικό του όνομα. Όποιο και αν είναι αυτό, είναι εμφανές ότι οι σχεδιαστές της κραταιάς κινέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν μεταφέρει πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία του Ocean-M Concept στην παραγωγή.

Μηχανικά, το Seal X θα είναι διαθέσιμο με δύο διαφορετικά συστήματα μετάδοσης. Αρχικά, το μοντέλο θα διατίθεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον πίσω άξονα, απόδοσης 215 ίππων (160 kW), αλλά θα ακολουθήσει μια έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα), απόδοσης 416 ίππους (310 kW). Και οι δύο εκδόσεις θα αντλούν ενέργεια από τη Blade μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP), από το τμήμα μπαταριών FinDreams της BYD.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δοκιμές του Yangwang U9 των 1.300 ίππων στο Nurburgring, με πυρωμένα φρένα

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η YangWang -η νέα εταιρία της BYD- αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού της supercar, ονόματι U9. Πρόσφατα, η κινέζικη εταιρία...

Το Nissan Qashqai facelift ήρθε Ελλάδα, αναλυτικά οι τιμές του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική, πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Qashqai, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του δημοφιλέστατου μοντέλου της Nissan. Επιπλέον, η...