Η Haas μήνυσε τον Steiner για φερόμενες παραβάσεις στο βιβλίο του

Σχετικά άρθρα

Μόνο με καλό τρόπο δεν χώρισαν οι δρόμοι του Guenther Steiner και της Haas, καθώς -όπως διάβασες πριν λίγες εβδομάδες- τον πρώην αφεντικό της αμερικάνικης ομάδας την μήνυσε, ισχυριζόμενος πως του χρωστά χρήματα.

Σήμερα, η Haas Automation, η μητρική εταιρεία της ομάδας στη Formula 1, βγαίνει στην αντεπίθεση και μηνύει τον Steiner αναφέροντας παραβιάσεις εμπορικών σημάτων στην αυτοβιογραφία του Surviving to Drive.

Πιο συγκεκριμένα, στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν η Haas υποστηρίζει ότι ο Steiner και ο εκδότης του, Ten Speed Press ενήργησαν παράνομα δημοσιεύοντας εικόνες που πιστεύει ότι παραβιάζουν τους κανόνες εμπορικών σημάτων.

Το έγγραφο της Haas ισχυρίζεται:

Το 2023, χωρίς άδεια ή συγκατάθεση της Haas Automation, ο Steiner συνέγραψε, διέθεσε, προώθησε, πούλησε, διένειμε και επωφελήθηκε από ένα βιβλίο με τίτλο “Surviving to Drive”, το οποίο χρησιμοποίησε παράνομα και εξέθεσε και συνεχίζει να χρησιμοποιεί και εκθέτει, τα εμπορικά σήματα της Haas Automation και το εμπορικό ένδυμα της Haas Automation για το προσωπικό οικονομικό όφελος και το παράνομο κέρδος του Steiner.

Η Haas Automation δεν συναίνεσε ποτέ στη χρήση από τον Steiner των εμπορικών σημάτων της Haas Automation ή του Haas Automation Trade Dress στο κατηγορούμενο προϊόν.

Η αμερικάνικη εταιρία είχε ενημερώσει τον Steiner για τις πράξεις του, αλλά δεν έλαβε ικανοποιητική απάντηση, κάτι που την οδήγησε σε νομική δράση.

Σύμφωνα με στοιχεία που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, από τον Ιανουάριο του 2024 το βιβλίο έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τις 150.000 μονάδες και έχει δημιουργήσει έσοδα τουλάχιστον 4.500.000 δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα