Επίσημο: Kia EV6 facelift

Σχετικά άρθρα

Τρία σχεδόν χρόνια μετά το λανσάρισμα του EV6, η Kia παρουσίασε σήμερα στην εγχώρια της αγορά την ανανεωμένη εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου, ώστε να το διατηρήσει φρέσκο για το υπόλοιπο του κύκλου ζωής του. Το αυτοκίνητο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορεί στην αγορά της Νότιας Κορέας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024, ενώ στην Ευρώπη αναμένεται προς τα τέλη του 2024/αρχές του 2025.

Το μοντέλο διαθέτει εντελώς νέα εμπρός φωτιστικά σώματα, που ακολουθούν την πιο πρόσφατη σχεδιαστική γλώσσα της Kia. Η μάσκα διαθέτει εμφανώς το “tiger nose” σχήμα, με τον επανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα να δημιουργεί ένα ισχυρότερο 3D εφέ.

Στο προφίλ δεν υπάρχουν αλλαγές, παρά μόνο νέες ζάντες ελαφρού κράματος, διαθέσιμες σε 19 και 20 ίντσες, ενώ φτάνοντας στο πίσω μέρος οι αλλαγές εκεί είναι πιο διακριτικές, με τους σχεδιαστές της Kia να τροποποιούν τα γραφικά των πίσω LED φώτων και φαίνονται πολύ πιο καθαρά.

Περνώντας στην καμπίνα, οι πιο εμφανείς αλλαγές εντοπίζονται μπροστά από τον οδηγό, καθώς υπάρχει νέο τιμόνι και νέα κυρτή οθόνη που φιλοξενεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Η Kia έχει προσθέσει σύστημα ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος που σου επιτρέπει να εκκινήσεις το όχημα χωρίς να έχει το κλειδί μαζί σου. Ακόμα, υπάρχει ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto, ψηφιακός καθρέπτης οπισθοπορείας, αναβαθμισμένο head-up display, νέο σύστημα πλοήγησης επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ οι over-the-air αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν πλέον την πλειοψηφία των ηλεκτρονικών συστημάτων του οχήματος, και όχι μόνο το σύστημα πλοήγησης.

Κλείνοντας, μηχανικά το ανανεωμένο EV6 διαθέτει νέα μπαταρία με χωρητικότητα 84 kWh, που αντικαθιστά αυτή των 77,4 kWh. Η εταιρία αναφέρει ότι η πισωκίνητη έκδοση και τροχούς 19 ιντσών έχει αυτονομία άνω των 500 χλμ., ήτοι περίπου 25 χλμ. περισσότερα του απερχόμενου μοντέλου, σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων της Ν. Κορέας. Η νέα μπαταρία υποστηρίζει ταχεία φόρτιση έως 350 kW και μπορεί να αναπληρώσει από το 10% στο 80% σε μόλις 18 λεπτά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 225.000 Kia EV6

Η Kia προχωρά στην ανάκληση 225.000 EV6 παγκοσμίως που κατασκευάστηκαν μεταξύ 20 Απριλίου 2021 και 28 Φεβρουαρίου 2024 επειδή ενδέχεται, λόγω πιθανής δυσλειτουργίας της...

Η Kia ανακαλεί 462.869 Telluride

Η Kia ανακοίνωσε πως ανακαλεί 462.869 Telluride στις ΗΠΑ, παραγωγής μεταξύ 9 Ιουνίου 2019 και 29 Μαίου 2024 επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να πάρουν...

Η KIA γιορτάζει την παραγωγή 5.000.000 αυτοκίνητων στην Ευρώπη

H Kia ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο παραγωγής της στην Σλοβακία σημείωσε ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της μάρκας, καθώς από τις γραμμές παραγωγής του...