Alfa Romeo Quadrifoglio Super Sport, συλλεκτική έκδοση των Giulia και Stelvio αφιερωμένη στην πρώτη νίκη στο Mille Miglia του 1928

Σχετικά άρθρα

Με την παραγωγή των Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio να οδεύει προς το τέλος τους, η Alfa Romeo παρουσίασε σήμερα τη συλλεκτική έκδοση Super Sport των μοντέλων. Η παραγωγή των Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport θα περιοριστεί σε μόλις 450 αυτοκίνητα παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 275 θα είναι Giulia και τα 175 Stelvio.

Οι Giulia Quadrifoglio Super Sport και Stelvio Quadrifoglio Super Sport ξεχωρίζουν από πράσινο τετράφυλλο τριφύλλι σε μαύρο αντί για λευκό φόντο, έχοντας επιπλέον carbon καπάκια καθρεφτών, σκούρες ζάντες 19 ιντσών για την Giulia και 21 ιντσών για τη Stelvio καθώς και μαύρες δαγκάνες φρένων. Το κερασάκι είναι βέβαια οι στάνταρ εξατμίσεις της Akrapovic.

Περνώντας στο εσωτερικό, η καμπίνα τους ξεχωρίζει από τις κόκκινες τρισδιάστατα εκτυπωμένες carbon ενθέσεις στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και τις πόρτες, καθώς και το κόκκινο Super Sport λογότυπο στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων. Ακριβώς από κάτω του υπάρχει ο σειριακός αριθμός του κάθε αυτοκινήτου.

Η Stelvio Super Sport είναι διαθέσιμη στο κόκκινο Rosso Etna χρώμα τριπλής επίστρωσης καθώς και στο μεταλλικό μαύρο Nero Vulcano, ενώ για την Giulia στην παλέτα προστίθεται το λευκό Bianco Alfa.

Κλείνοντας, η νέα ειδική έκδοση των Giulia και Stelvio Quadrifoglio αποτίει φόρο τιμής στη νίκη που πέτυχε το 1928 η Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport στο Mille Miglia. Οι Giuseppe Campari και Giulio Ramponi τερμάτισαν στην πρώτη θέση, ολοκληρώνοντας τη μαραθώνια διαδρομή των 1.621 χλμ. σε 19 ώρες, 14 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα. Είναι κάτι που μεταφράζεται σε μέση ταχύτητα 84,128 χλμ/ώρα, στοιχείο ακόμα πιο εντυπωσιακό με δεδομένο ότι η τελική του αυτοκινήτου ήταν 155 χλμ/ώρα.

Η Super Sport ήταν η κορυφαία εκδοχή της 6C 1500 και διαθέτε υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα “fixed-head”, που απέδιδε 84 άλογα, όταν η ισχύς της βασικής μορφής της μονάδας των 1.487 κ.εκ. ήταν 44 άλογα. Συνολικά έξι αυτοκίνητα πήραν εκκίνηση στο 2ο Mille Miglia, με τη συγκεκριμένη νίκη να εγκαινιάζει ένα ρεκόρ 11 διαδοχικών ετών που δεν καταρρίφθηκε ποτέ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 280 άλογα η Alfa Romeo Junior Veloce

H Alfa Romeo ολοκλήρωσε τις δοκιμές εξέλιξης της Junior και αποκάλυψε πως η έκδοση Veloce δεν θα παράγει 240 άλογα όπως είχε αρχικά ανακοινώσει,...

Δες ένα Toyota GR Corolla να σπάει κινητήρα και να παίρνει φωτιά

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, σε έναν αυτοκινητόδρομο της Βόρειας Καρολίνας στην Αμερική, με τον οδηγό του ιαπωνικού hot hatch να αναφέρει ότι...

Επίσημο: Νέα BMW X3

Τη νέα γενιά της X3 παρουσίασε η BMW, με την τέταρτη γενιά του μοντέλου να προσφέρεται τόσο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όσο και...