Επίσημο: Πολυετής ανανέωση με Williams ο Albon

Σχετικά άρθρα

Η Williams Racing ανακοίνωσε ότι ο Alex Albon υπέγραψε μια πολυετής επέκταση του συμβολαίου, η οποία θα τον κρατήσει στην ομάδα του Grove και στη νέα εποχή της Formula 1, που ξεκινά το 2026 με τους νέους κανονισμούς.

Ο γεννημένος στο Λονδίνο, Ταϊλανδός οδηγός έγινε μέλος της Williams με την έναρξη της σεζόν του 2022, αφού προηγουμένως -στα τέλη του 2020- είχε χάσει τη θέση του στη Red Bull και πέρασε ένα χρόνο ως δοκιμαστής και εφεδρικός οδηγός της ομάδας.

Μετά την επιστροφή του στους αγώνες, ο Albon κέρδισε την περασμένη σεζόν τους 27 από τους 28 βαθμούς της ομάδας, ένα κατόρθωμα που χάρισε στην Williams την 7η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ο καλύτερος τερματισμός για τη Williams από το 2017.

Σε δηλώσεις του, ο 28χρονος Albon είπε:

Είμαι απίστευτα χαρούμενος που παραμένω στη Williams Racing και που συνεχίζω να εργάζομαι με μια τόσο ταλαντούχα και αφοσιωμένη ομάδα ανθρώπων.

Ήταν ένα δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά από τότε που μπήκα στη Williams, έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο μαζί και έχω δει τις τεράστιες αλλαγές να συμβαίνουν στα παρασκήνια για να μας οδηγήσουν ξανά στο μπροστινό μέρος του grid.

Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο έργο στο οποίο πιστεύω πραγματικά και θέλω να παίξω βασικό ρόλο και γι’αυτό υπέγραψα πολυετές συμβόλαιο.

Το ταξίδι θα πάρει χρόνο, αλλά είμαι βέβαιος ότι χτίζουμε τη σωστή ομάδα για να προχωρήσουμε και να πετύχουμε σπουδαία πράγματα τα επόμενα χρόνια.

Ο James Vowles, διευθυντής της ομάδας της Williams από τον Ιανουάριο του 2023, πρόσθεσε:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξασφαλίσουμε το μακροπρόθεσμο μέλλον του Alex με τη Williams Racing. Έχει εξαιρετικό ταλέντο, τεχνική συμβολή και αφοσίωση στον σκοπό και αυτή είναι μια τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης στη Williams και το ταξίδι που βρισκόμαστε για να γίνουμε ανταγωνιστικοί.

Από τότε που έγινε μέλος, ο Alex έχει επιδείξει σταθερά την ικανότητά του να αποδίδει υπό πίεση και η μακροπρόθεσμη υπογραφή του είναι ένα μεγάλο κομμάτι του παζλ για να μας ανεβάσει το grid.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα