Ferrari: Επιμένει στον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari δεν έχει στο μυαλό της να τοποθετήσει turbo στον V12 κινητήρας της και αυτός θα εξακολουθεί να είναι ατμοσφαιρικός. Το 12Cilindri που παρουσιάστηκε πρόσφατα, φορά τον 6,5-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα που αποδίδει 830 άλογα και η Ferrari έχει ξοδέψει πολλά χρήματα για να τον κάνει να πληροί τους κανονισμούς εκπομπών Euro6e χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση.

Θα προσπαθήσω να είμαι ευγενικός. Τα turbo στον V12 κινητήρα δεν είναι στο μυαλό μου. Ο V12 είναι ατμοσφαιρικός κινητήρας για πολλούς λόγους. Χρησιμοποιούμε turbo όταν μειώνουμε τον κυβισμό του κινητήρα και χρειαζόμαστε την ίδια δύναμη.

Ο V12 κινητήρας είναι ατμοσφαιρικός. Είναι κάτι που δημιουργεί συναισθήματα, ήχο και επιτάχυνση από τις χαμηλές στροφές έως τις μέγιστες στροφές. Αυτό είναι το προϊόν που θέλαμε να παραδώσουμε.

Η δουλειά που έχει γίνει σε αυτόν τον κινητήρα για να παραμείνει αποδοτικός και συμβατός με τους κανονισμούς είναι απολύτως εκπληκτική, που είναι πιθανώς ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές που συνεχίζουν να επενδύουν στον V12 κινητήρα.

είπε ο επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων της ιταλικής εταιρίας, Gianmaria Fulgenzi.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Novitec βελτιώνει την Ferrari 296 GTS στα 868 άλογα

Η Novitec μας δείχνει το πακέτο αναβάθμισης που προσφέρει για την Ferrari 296 GTS. Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος τοποθετεί νέο σύστημα εξάτμισης, κάτι που...

Έτοιμο το νέο εργοστάσιο παραγωγής της Ferrari

Η Ferrari εγκαινίασε το e-building, το νέο της εργοστάσιο που περιλαμβάνει την τρίτη γραμμή παραγωγής στο Μαρανέλλο. Σε αυτό η ιταλική εταιρία θα παράγει...