Κατέρρευσαν οι συνομιλίες Renault-VW για ένα φθηνό ηλεκτρικό

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Νοέμβριο η Renault αποκάλυψε το πρωτότυπο της επόμενης γενιάς του Twingo, που έχει σκοπό να το βγάλει στην αγορά το 2026.

Ένα μήνα αργότερα, η Volkswagen ξεκίνησε συζητήσεις με τη γαλλική εταιρία, οι οποίες ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο και ένας από τους στόχους ήταν οι δύο εταιρίες να παράγουν περίπου 200.000 με 250.000 τέτοια ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τιμή κάτω των 20.000 ευρώ.

Σήμερα, όμως, έγινε γνωστό ότι οι εταιρείες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων, και η γερμανική εταιρία αποχώρησε από τις συνομιλίες.

Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων σημαίνει ότι η VW μπορεί τώρα να χρειαστεί να προχωρήσει μόνη της στην ανάπτυξη του δικού της προσιτού αυτοκινήτου. Από την πλευρά της, η Renault θα συνεχίσει να σχεδιάζει το δικό της ηλεκτρικό Twingo, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2026.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μόνο με μίσθωση το υδρογονοκίνητο plug-in υβριδικό Honda CR-V e:FCEV

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Honda παρουσίασε το CR-V e:FCEV, το οποίο είναι μια υδρογονοκίνητη plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας...