Η ιταλική αστυνομία κατάσχεσε 134 Fiat Topolino λόγω της μικροσκοπικής ιταλικής σημαίας

Σχετικά άρθρα

Νέο “επεισόδιο” προστέθηκε στην ένταση μεταξύ Stellantis και Ιταλίας, καθώς η κυβέρνηση της γείτονος χώρας κατάσχεσε 134 Fiat Topolino που εισήχθησαν από το Μαρόκο αυτή την εβδομάδα, με την αιτιολογία ότι ένα αυτοκόλλητο με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας στις πόρτες τους θα μπορούσε να δώσει ψευδή ένδειξη της προέλευσής του.

Σύμφωνα με νόμο της Ιταλίας, που χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του 2003, απαγορεύεται η οποιοδήποτε εταιρία να χρησιμοποιεί την ιταλική σημαία σε προϊόν που κατασκευάζεται εκτός Ιταλίας.

Η εισαγωγή και εξαγωγή με σκοπό την εμπορευματοποίηση ή την εμπορία ή τη διάπραξη πράξεων που στοχεύουν αναμφισβήτητα στην εμπορία προϊόντων που φέρουν ψευδείς ή παραπλανητικές ενδείξεις εντοπιότητας ή προέλευσης συνιστά έγκλημα και τιμωρείται βάσει του άρθρου 517 του Ποινικού Κώδικα.

Αποτελεί ψευδή ένδειξη για τη σφράγιση “made in Italy” σε προϊόντα και αγαθά που δεν προέρχονται από την Ιταλία, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς καταγωγής. Αποτελεί εσφαλμένη ένδειξη, ακόμη και αν η προέλευση και η εντοπιότητα αναφέρονται ως ξένη προέλευση των προϊόντων ή των αγαθών. Ο παραβάτης τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο από 10.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ.

Τα 134 αυτοκίνητα του μικροαστικού μοντέλου της Fiat κατασχέθηκαν προσωρινά στο ιταλικό λιμάνι του Λιβόρνο κατά την άφιξή τους από τη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Το Topolino παράγεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Μαρόκο, στο ίδιο που συναρμολογούνται τα Citroen Ami και Opel Rocks, με την απόφαση για την παραγωγή του νέου Topolino στην χώρα της βόρειας Αφρικής να ήταν σαφής από τότε που ανακοινώθηκε το νέο μοντέλο.

Εκπρόσωπος της Stellantis είπε ότι ο σχεδιασμός του νέου Topolino -ένα ιστορικό μοντέλο για τη Fiat από το 1936- σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στην Ιταλία από ομάδα του Centro Stile Fiat, τονίζοντας:

Ο μοναδικός σκοπός του αυτοκόλλητου ήταν να υποδείξει την επιχειρηματική προέλευση του προϊόντος. Σε κάθε περίπτωση, για να λυθούν τα όποια ζητήματα, αποφασίστηκε να παρέμβουμε στα οχήματα με αφαίρεση των μικρών αυτοκόλλητων, με το πράσινο φως από τις αρχές.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Uber λάνσαρε μια δοκιμαστική υπηρεσία στη Βόρεια Αμερική, με όνομα One Less Car, όπου επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα πληρωθούν 1.000 δολάρια για να παρατήσουν...

Το νέο VW Passat στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το νέο Volkswagen Passat -Tech δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα...