Εισήχθησαν στις ΗΠΑ 8.000 Mini Cooper με ανταλλακτικά από απαγορευμένο προμηθευτή

Σχετικά άρθρα

To 2021, το αμερικάνικο Κογκρέσο ενέκρινε νόμο για την πρόληψη της καταναγκαστικής εργασίας των Ουιγούρων (UFLPA), που στόχος ήταν να ενισχυθεί η επιβολή των νόμων για να αποτραπεί η εισαγωγή αγαθών από την περιοχή Xinjiang της Κίνας, στην οποία πιστεύεται ότι η παραγωγή γίνεται με καταναγκαστική εργασία από μέλη της μειονοτικής ομάδας των Ουιγούρων της χώρας.

Σύμφωνα με μια έκθεση από το προσωπικό του προέδρου της επιτροπής οικονομικών της Γερουσίας Ron Wyden, η BMW εισήγαγε 8.000 Mini Cooper στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τα οποία διαθέτουν ηλεκτρονικά ανταλλακτικά από τον προμηθευτή JWD που βρίσκεται στην εν λόγω περιοχή της Κίνας, με τη γερμανική εταιρία να εισάγει αυτά τα αυτοκίνητα τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο του 2024.

Το BMW Group ανέφερε ότι έλαβε μέτρα για να σταματήσει την εισαγωγή των αυτοκινήτων που επηρεάζονται, με τη γερμανική εταιρεία να πραγματοποιήσει ενέργεια για την αντικατάσταση των συγκεκριμένων ανταλλακτικών, προσθέτοντας ότι έχει αυστηρά πρότυπα και πολιτικές σχετικά με τις εργασιακές πρακτικές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις συνθήκες εργασίας, τις οποίες πρέπει να ακολουθούν όλοι οι άμεσοι προμηθευτές της.

Η έκθεση της Γερουσίας ανέφερε επίσης πως η Jaguar Land Rover εισήγαγε ανταλλακτικά που περιελάμβαναν εξαρτήματα κατασκευασμένα από την JWD, ακόμη και όταν η αυτοκινητοβιομηχανία ενημερώθηκε πως τα ανταλλακτικά κατασκευάστηκαν στην περιοχή Xinjiang της Κίνας.

Τα εξαρτήματα προμηθεύτηκαν μέσω δύο εργολάβων: της Bourns Inc. με έδρα την Καλιφόρνια και της Lear Corp. με έδρα το Μίσιγκαν, η τελευταία εκ των οποίων είναι άμεσος προμηθευτής της BMW και της Jaguar Land Rover, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες βάζουν το κεφάλι τους στην άμμο και μετά ορκίζονται ότι δεν μπορούν να βρουν καταναγκαστική εργασία στις αλυσίδες εφοδιασμού τους. Η αυτο-αστυνόμευση των αυτοκινητοβιομηχανιών προφανώς δεν κάνει τη δουλειά,

είπε ο γερουσιαστής Ρον Γουάιντεν, Δημοκρατικός από το Όρεγκον που προεδρεύει της επιτροπής.

Η Jaguar Land Rover ανέφερε σε δήλωση ότι το ανταλλακτικό που αναφέρεται στην έκθεση “χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενη γενιά τεχνολογίας και δεν βρίσκεται σε τρέχοντα αυτοκίνητα της Jaguar Land Rover που είναι προς πώληση”. Η εταιρεία είπε επίσης ότι μόλις ενημερώθηκε ότι ο κινέζος κατασκευαστής ήταν στη λίστα κυρώσεων, διέκοψε αμέσως την αποστολή των επηρεαζόμενων εξαρτημάτων και όλο το υπάρχον απόθεμα που περιείχε το εξάρτημα “τέθηκε σε καραντίνα για καταστροφή”.

Διάβασε ακόμη

Κατασχέθηκαν χιλιάδες Audi, Bentley και Porsche στις ΗΠΑ λόγω κινέζικου εξαρτήματος

Το BMW Group είπε ότι έχει λάβει μέτρα για να σταματήσει την εισαγωγή προϊόντων που επηρεάζονται και θα πραγματοποιήσει μια ενέργεια σέρβις ειδοποιώντας τους πελάτες και τους αντιπροσώπους της για τα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα.

Και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν ότι λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις απαγορεύσεις κατά της καταναγκαστικής εργασίας.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο Πούτιν έκανε δώρο ένα Aurus Senat στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Mία ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα Aurus Senat, ένα σερβίτσιο τσαγιού και ένα ξιφίδιο ναυάρχου ήταν τα δώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ...

Η Land Rover αναγεννά το Freelander, θα είναι ηλεκτρικό

Μια δεκαετία αφότου σταμάτησε την παραγωγή του Freelander, η Land Rover αναβιώνει το μοντέλο ως ηλεκτρικό SUV που θα κατασκευάζεται και πωλείται -αρχικά- στην...

Τα πιο “made in the U.S.A” αυτοκίνητα του 2024

Και φέτος το Cars.com δημοσίευσε τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας του σχετικά με τα πιο αμερικάνικα αυτοκίνητα. Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύεται κάθε...