H Alpine θέλει να βγάλει ένα αυτοκίνητο δρόμου με V6 κινητήρα υδρογόνου

Σχετικά άρθρα

Toν περασμένο Σαββατοκύριακο και στο πλαίσιο του 6ωρου αγώνα στο Spa για το πρωτάθλημα αντοχής της FIA, η Alpine παρουσίασε το Alpenglow Hy4, το οποίο φέρει έναν 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου, απόδοσης 340 ίππων.

Παρότι το πρωτότυπο δεν κατάφερε να εκκινήσει -εξαιτίας ενός ηλεκτρικού προβλήματος- και να κάνει κάποιους γύρους επίδειξης στη θρυλική πίστα του Βελγίου, η Alpine στηρίζει πολλά στην τεχνολογία που φέρει το “κινούμενο” εργαστήριο.

Πιο συγκεκριμένα, η Alpine διερευνά τη δυνατότητα να βάλει το ακραίο concept σε περιορισμένη παραγωγή στη μορφή ενός supercar δρόμου με κινητήρα καύσης υδρογόνου.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Alpine, Antony Villain, υπαινίχθηκε έντονα την προοπτική να περάσει στην παραγωγή, τονίζοντας:

Όταν σχεδιάσαμε [το Alpenglow] είχαμε δύο τομείς στο μυαλό: το αυτοκίνητο παραγωγής και το αγωνιστικό. Αυτό σχεδιάστηκε παράλληλα με το Hypercar αγωνιστικό για το Le Mans, το A424, αλλά το Alpenglow είναι ακόμη πιο επικεντρωμένο για το δρόμο στην πιο πρόσφατη εξέλιξή του.

Γιατί να μην περάσει στην παραγωγή; Γιατί να μην το έχουμε στους δρόμους; Θέλουμε να διατηρήσουμε ανοιχτούς και τους δύο τρόπους [υδρογόνο και ηλεκτρικό]. Ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε μια μικρή σειρά από αυτά τα αυτοκίνητα για το δρόμο. Αυτό θα μπορούσε να είναι σωστό.

Το κλειδί για την εξέλιξη του Alpenglow είναι η συνεχής ανάπτυξη ενός νέου V6 κινητήρα. Σε αντίθεση με τον κινητήρα του Alpenglow Hy4, ο οποίος προέρχεται από την Oreca, ο V6 κινητήρας εξελίσσεται εξ ολοκλήρου από την Alpine. Η προτεραιότητα για τον V6 κινητήρα είναι η βελτιωμένη απόδοση και, σύμφωνα με τη γαλλική εταιρία, το Alpenglow Hy4 είναι ικανό να κινηθεί για περίπου 100 χλμ. σε ρυθμό αγώνα μεταξύ του ανεφοδιασμού του.

Η Alpine σχεδιάζει επίσης να αυξήσει την απόδοση του V6 κινητήρα υδρογόνου και να αποδίδει περισσότερα από τα 340 άλογα του κινητήρα του Alpenglow Hy4. Αν και ο V6 αναπτύσσεται με σκοπό να τοποθετηθεί σε ένα αγωνιστικό, είναι πιθανό να αναπτυχθεί και για ένα αυτοκίνητο δρόμου, με τον Francois Champod, διευθυντής αγωνιστικών οχημάτων της Alpine, να δηλώνει:

Δεν πρόκειται να είναι ένας κινητήρα F1 που θα ανεβάζει πολύ υψηλές στροφές. Θα λειτουργεί όπως οι υπάρχοντες κινητήρες βενζίνης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Alpine A290

Μετά τη χθεσινή διαρροή, η Alpine παρουσίασε σήμερα το A290, το ηλεκτρικό hothatch που αποτελεί την γρήγορη έκδοση του Renault 5 E-Tech. Το αυτοκίνητο...

Αυτό είναι το Alpine A290

Λίγες ώρες πριν την επίσημη παρουσίασή του, διέρρευσαν φωτογραφίες του Alpine A290, του ηλεκτρικού hothatch που αποτελεί την γρήγορη έκδοση του Renault 5 E-Tech. Έχει μήκος...