To Genesis Neolun concept θα γίνει το νέο GV90 και θα είναι ηλεκτρικό

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Μάρτιο και στο πλαίσιο της Νέας Υόρκης, η Genesis παρουσίασε το Neolun concept, με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Νότια Κορέα να αναφέρουν ότι αυτό θα μετατραπεί στην επομένη γενιά του GV90. 

Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2026 και θα διατηρήσει τον τίτλο της ναυαρχίδας των SUV της εταιρίας. Θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, φυσικά, αφού μέχρι στιγμής η Genesis παραμένει προσηλωμένη στο ότι τα νέα της μοντέλα θα είναι μόνο EV μετά το 2025. Επιπλέον, θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα βγει από το νέο εργοστάσιο της Hyundai στο Ulsan, που είναι αφιερωμένο στα ηλεκτρικά οχήματα.

Η Genesis έχει μεγάλες βλέψεις με το νέο GV90, καθώς θέλει να το ανεβάσει επίπεδο και να τεθεί απέναντι στα Bentley Bentayga, Range Rover και Rolls-Royce Cullinan.

Αναμένεται να βασιστεί στη νέα eM πλατφόρμα του κορεάτικου ομίλου και να διατηρήσει αρκετά από τα στοιχεία του πρωτοτύπου, όπως τις πόρτες που ανοίγουν αντίθετα (coach doors), τη μεγάλη οθόνη στο εσωτερικό του, τον διαγνωστικό έλεγχο της μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο με υποστήριξη AI, την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, κλπ. Κλείνοντας, η χωρητικότητα της μπαταρίας του αμιγώς ηλεκτρικού νέου GV90 αναμένεται να είναι στα 113,2 kWh.

ΠηγήTKCB

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Genesis Electrified G80

Την ανανεωμένη έκδοση του Electrified G80 παρουσίασε η Genesis, με το αυτοκίνητο να αποκτά νέα γρίλια, νέα φωτιστικά σώματα, νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες 20"...

Με έως 560 χλμ αυτονομία το Skoda Elroq

Η Skoda αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηρισιτκά του Elroq, του μικρού της ηλεκτρικού SUV που θα υιοθετήσει τη νέα γλώσσα σχεδιασμού Modern Solid της μάρκας....