Η Tesla εγκαταλείπει τον στόχο των 20 εκατ. παραδόσεων ετησίως

Σχετικά άρθρα

Η Tesla εγκατέλειψε τον στόχο της για την παράδοση 20 εκατομμυρίων οχημάτων ετησίως μέχρι το 2030, καθώς ο στόχος αυτός δεν υπάρχει στην τελευταία έκθεση επιπτώσεων που δημοσίευσε την περασμένη Πέμπτη.

Στην έκθεση επιπτώσεων η Tesla αναφέρει πως θέλει να εκτοπίσει τα ορυκτά καύσιμα πουλώντας όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα της, μη αναφέροντας πλέον τον στόχο των 20 εκατ. οχημάτων, έναν στόχο που είχε ανακοινώσει ο Elon Musk το 2020.

Σύμφωνα με αναλυτές, αυτό είναι ένα ακόμη σημάδι ότι η Tesla απομακρύνεται από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς μετατοπίζει την εστίασή της στα ρομποταξί, με την εταιρεία να έχει επιταχύνει τη στροφή της για να ποντάρει σε μια επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη για να φέρει νέα αύξηση των εσόδων της.

Πέρυσι, η Tesla πούλησε 1,8 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, αλλά φέτος αναλυτές πιστεύουν πως δεν θα καταφέρει να σημειώσει νέο ρεκόρ αφού το πρώτο τρίμηνο παρέδωσε 386.810 αυτοκίνητα, πτώση 8,5% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μόνο με μίσθωση το υδρογονοκίνητο plug-in υβριδικό Honda CR-V e:FCEV

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Honda παρουσίασε το CR-V e:FCEV, το οποίο είναι μια υδρογονοκίνητη plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας,...

Το Maserati Tridente είναι ένα πολυτελές ηλεκτρικό powerboat

Η Maserati συνεργάστηκε με τη Vita Power για να δημιουργήσει το Tridente, ένα πολυτελές αμιγώς ηλεκτρικό σκάφος (dayboat), επεκτείνοντας τη στρατηγική της ηλεκτρικής στο...