Subaru, Toyota και Mazda ετοιμάζουν νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Σχετικά άρθρα

Η Toyota, η Mazda και η Subaru ανακοίνωσαν σήμερα πως συνεργάζονται για την ανάπτυξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης, προκειμένου να επιταχύνουν την ανάπτυξη και να μειώσουν το κόστος.

Αντί να κατασκευάσει έναν κοινό κινητήρα που χρησιμοποιείται και από τις τρεις εταιρείες, η τριάδα θα εργαστεί σε “κινητήρες υπογραφής” που αντιπροσωπεύουν τις αντίστοιχες μάρκες τους. Συγκεκριμένα, η Toyota ετοιμάζει νέους τετρακύλινδρους κινητήρες, η Mazda αναπτύσσει περιστροφικούς κινητήρες και η Subaru στοχεύει στην ανάπτυξη boxer κινητήρων. Τα νέα κινητήρια σύνολα θα είναι συμβατά με πολλά καύσιμα ουδέτερα από άνθρακα, όπως υγρό υδρογόνο, βιοκαύσιμα και συνθετικά καύσιμα.

Στο περιθώριο της ανακοίνωσης η Mazda παρουσίασε κινητήρες μονού και διπλού ρότορα για εφαρμογές ως γεννήτριες σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την Toyota να παρουσίασε δύο τετρακύλινδρους κινητήρες, έναν 1.500 και έναν 2.000 κ.εκ, που έχουν “υψηλή απόδοση και υψηλή θερμική απόδοση”. Η Subaru έδειξε ένα υβριδικό σύστημα επόμενης γενιάς σε έναν καμουφλαρισμένο πρωτότυπο Crosstrek.

Η Toyota, η Mazda και η Subaru κατέστησαν ξεκάθαρα ότι θα παραμείνουν “αντίπαλοι” παρά το γεγονός ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν πιο λιτά κινητήρια σύνολα. Επειδή οι νέοι κινητήρες θα είναι μικρότεροι, οι τρεις εταιρίες είπαν πως τα μελλοντικά μοντέλα θα έχουν χαμηλότερα καπό για καλύτερο αεροδυναμική για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης. Ταυτόχρονα, αυτές οι αλλαγές θα δώσουν στους σχεδιαστές περισσότερη ελευθερία.

Ένας άλλος κοινός στόχος που έχουν οι τρεις μάρκες είναι να ενσωματώσουν κινητήρες, μπαταρίες και άλλες μονάδες ηλεκτροκίνησης στα επόμενης γενιάς μοντέλα τους με τους νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες ένα Toyota GR Corolla να σπάει κινητήρα και να παίρνει φωτιά

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, σε έναν αυτοκινητόδρομο της Βόρειας Καρολίνας στην Αμερική, με τον οδηγό του ιαπωνικού hot hatch να αναφέρει ότι...

Επίσημο: Νέα BMW X3

Τη νέα γενιά της X3 παρουσίασε η BMW, με την τέταρτη γενιά του μοντέλου να προσφέρεται τόσο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όσο και...