Ανανέωση για τις BMW Σειρά 3 και M3

Σχετικά άρθρα

Η BMW προχωρά στο δεύτερο facelift της Σειράς 3, με το γερμανικό σεντάν να αποκτά νέα εξωτερικά χρώματα, νέες ζάντες και επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες. Στο εσωτερικό υπάρχει πλουσιότερος βασικός εξοπλισμός, νέο τιμόνι, νέος κρυφός φωτισμός με 9 διαφορετικά χρώματα, νέα γραφικά στις οθόνες, νέες επενδύσεις, νέα διακοσμητικά (ξύλινα, αλουμινίου και carbon), με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να τρέχει το λογισμικό BMW OS 8.5.

Η BMW M3 φέρει νέους προβολείς, νέες σφυρήλατες ζάντες, νέο τιμόνι, νέες επενδύσεις, νέα διακοσμητικά και μηχανικά ο 3,0-λιτρος εξακύλινδρος twin-turbo κινητήρας αποδίδει 480 άλογα στην απλή έκδοση και 510 άλογα στην πισωκίνητη έκδοση Competition και 530 άλογα στην τετρακίνητη έκδοση Competition.

Μηχανικά η ανανεωμένη Σειρά 3 προσφέρεται με τέσσερις κινητήρες βενζίνης και τέσσερις diesel, με όλους να εξοπλίζονται μονάχα με το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Οι κινητήρες που διατίθενται για την BMW Σειρά 3 αποδίδουν ισχύ από 150 έως 286 άλογα και σε αυτούς προστίθενται ο εξακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας 3.000 κ.εκ των 374 ίππων και ο straight-six 3,0-λιτρος diesel των 340 ίππων.

Τόσο ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας βενζίνης όσο και όλοι οι diesel διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία για πιο δυναμική απόδοση ισχύος και μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Για το σκοπό αυτό, η μίζα/γεννήτρια των 48V τους παρέχει επιπλέον ισχύ 11 ίππων.

Η plug-in υβριδική έκδοση των 292 ίππων φέρει πλέον μεγαλύτερη μπαταρία, χωρητικότητας 19,5 kWh που χαρίζει αυτονομία από 85 έως 101 χλμ ανά φόρτιση με τελική ταχύτητα έως 140 χλμ/ώρα. Η μπαταρία φορτίζει από το 0 έως το 100% σε 2 ώρες και 15 λεπτά με AC φορτιστή 11 kW.

Η BMW έχει βελτιώσει το πλαίσιο της 3άρας που έχει ως αποτέλεσμα ακόμη καλύτερη οδηγική συμπεριφορά. Μια ευρεία γκάμα συστημάτων υποβοήθησης αυξάνει τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας κατά την οδήγηση και το παρκάρισμα της νέας BMW Σειράς 3 Sedan και της νέας BMW Σειράς 3 Touring. Το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης με παρέμβαση πέδησης, το Cruise Control με λειτουργία πέδησης και η νέα λειτουργία Intelligent Speed Assistance είναι μερικά από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.

Το πακέτο Driving Assistant Professional βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό και περιλαμβάνει το Steering and Lane Control Assistant και το Active Cruise Control με λειτουργία Stop and Go, καθώς και αυτόματο Speed Limit Assist, έλεγχο ταχύτητας διαδρομής, αναγνώριση φωτεινών σηματοδοτών, Evasion Assistant, Crossroads Warning με λειτουργία πέδησης στην πόλη, Wrong-way Warning και Front Crossing Traffic Warning.

Εκτός από το Park Distance Control, το στάνταρ Parking Assistant επιτρέπει επίσης αυτοματοποιημένους ελιγμούς κατά την είσοδο και έξοδο από χώρους στάθμευσης, ενώ διαθέτει επίσης Reversing Assist Camera και Reversing Assistant. Τέλος, διατίθεται το Parking Assistant Plus με λειτουργίες Surround View και Remote 3D View.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Έναρξη παραγωγής για τη νέα BMW M5

Εκτός της νέας γενιάς της Σειράς 1, η BMW ανακοίνωσε ότι σήμερα ξεκίνησε η παραγωγή και της νέας M5, η οποία αποκαλύφθηκε μόλις την...

Η BMW M3 Touring CS σε δοκιμές στο Nurburgring

Η BMW συνεχίζει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης 550...