Νέο ρεκόρ γύρου η McLaren Senna στο Donington, με οδηγό τον Bruno Senna

Σχετικά άρθρα

Ο Bruno Senna πήγε στην πίστα Donington της Αγγλίας και κατάφερε να γράψει νέο ανεπίσημο ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητο παραγωγής, καθώς οδηγώντας την McLaren που φέρει το όνομα του -και του θείου του- κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1 λεπτό και 30,5 δευτ.

Η ίδια διαμόρφωση της βρετανικής πίστας φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό Grand Prix της Formula 1 το 1993, εκεί όπου ο Ayrton Senna ήταν κυρίαρχος, κατακτώντας τη νίκη με την McLaren MP4/8, αφήνοντας σχεδόν 90 δευτ. πίσω του τον Damon Hill, καθώς επικρατούσαν μεικτές συνθήκες, ρίχνοντας “γύρο” σε όλους όσους τερμάτισαν, εκτός του 2ου Hill. Ο ταχύτερος γύρος του Βραζιλιάνου κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν 1:18.029.

H πίστα έχει μήκος 4.020 μέτρα και αποτελείται από 12 στροφές. Το ρεκόρ γύρου κατέχει ο Kimiya Sato με χρόνο στο 1:17.707 για το πρωτάθλημα Auto GP του 2013, οδηγώντας μια Lola B05/52.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες ένα Toyota GR Corolla να σπάει κινητήρα και να παίρνει φωτιά

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, σε έναν αυτοκινητόδρομο της Βόρειας Καρολίνας στην Αμερική, με τον οδηγό του ιαπωνικού hot hatch να αναφέρει ότι...

Επίσημο: Νέα BMW X3

Τη νέα γενιά της X3 παρουσίασε η BMW, με την τέταρτη γενιά του μοντέλου να προσφέρεται τόσο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όσο και...