Αυτή είναι η Bugatti L’Ultime, η 500στή και τελευταία Chiron

Σχετικά άρθρα

Όπως συνέβη και με την Veyron, έτσι και με τη Chiron η Bugatti έχει δημιουργήσει περισσότερες ειδικές και μοναδικές εκδόσεις από όσες μπορούμε να θυμηθούμε και να μετρήσουμε.

Ωστόσο, όλα τελειώνουν σήμερα, γιατί η γαλλική εταιρία αποκάλυψε την τελευταία Chiron. Αυτή ονομάζεται L’Ultime, και είναι το τελευταίο αυτοκίνητο του μοντέλου που πήρε το όνομά του από τον Μονεγάσκο οδηγό Louis Chiron.

Η L’Ultime βασίζεται στη Chiron Super Sport, και είναι ο επίλογος της Chiron αντλώντας έμπνευση από το αυτοκίνητο που αποκάλυψε η Bugatti στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το 2016. Μάλιστα, κάποιες φωτογραφίες της gallery που δημοσίευσε η Bugatti δείχνουν την πηγή έμπνευσης για το 500στό αυτοκίνητο.

Το ιδιαίτερο χρώμα της L’Ultime είναι μια μίξη δυο αποχρώσεων, με το αυτοκίνητο να “ξεθωριάζει” από το French Racing Blue στο Atlantic Blue. Αυτή η δίχρωμη εμφάνιση διακοσμείται περαιτέρω με χειρόγραφα ονόματα συμβάντων και τόπων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στα οκτώ χρόνια που ήταν στην παραγωγή στο εργοστάσιο του Molsheim.


Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία Chiron κοσμείται με τα ακόλουθα: Ehra-Lessien (την ευθεία που έπιασε 490,484 χλμ./ώρα), την πίστα του Paul Ricard (όπου έκανε μεγάλο μέρος των δοκιμών), της Γενεύης (όπου έκανε το ντεμπούτο της) και το Chantilly (όπου εκτέθηκε επανειλημμένα). Η Bugatti έγραψε επίσης το Chateau Saint Jean και το Cape Canaveral, καθώς εκεί εκλεκτοί πελάτες απολάμβαναν την τελική ταχύτητα της Chiron.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rimac: Η VW ήθελε να κάνει την Bugatti Tourbillon πλήρως ηλεκτρική

Χθες το βράδυ η Bugatti παρουσίασε το νέο της hypercar, το Tourbillon, που φορά έναν υβριδικό κινητήρα που συνδυάζει έναν V16 8,3-λίτρων 64-βαλβίδο ατμοσφαιρικό...