Ο Τραμπ θα κάνει σύμβουλο του τον Elon Musk εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να χρίσει τον Elon Musk σύμβουλο, εάν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία ανακτήσει τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Τραμπ και ο Musk αντάλλαξαν πολλά τηλεφωνήματα πρόσφατα ώστε ο μεγιστάνας της Tesla να βοηθήσει με ενισχυμένο ρόλο, εάν ο Τραμπ κερδίσει μία νέα θητεία στον Λευκό Οίκο.

Οι δύο τους έχουν συζητήσει τρόπους ώστε ο Musk να έχει “επίσημη συμβολή και επιρροή” στις πολιτικές για την οικονομία και την ασφάλεια των συνόρων.

Ο Musk ενημέρωσε τον Τραμπ για τη συνεχιζόμενη εκστρατεία επιρροής του με στόχο να πείσει ισχυρούς επιχειρηματίες των ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν τον πρόεδρο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος νίκησε τον Τραμπ στις εκλογές του 2020 και διεκδικεί μια δεύτερη θητεία.

Τον Μάρτιο, μετά από συνάντηση με τον Τραμπ στη Φλόριντα, ο Musk δήλωσε ότι δεν θα δωρίσει χρήματα στον Τραμπ ή τον Μπάιντεν. Αντ’ αυτού, στοχεύει “να χρησιμοποιήσει την επιρροή του … για να βοηθήσει να νικήσει τον Μπάιντεν, κινητοποιώντας την υποστήριξη σημαίνοντων συμμάχων”, ανέφερε η WSJ.

Ο Musk υπηρέτησε για λίγο στην επιχειρηματική συμβουλευτική ομάδα του Τραμπ στον Λευκό Οίκο νωρίς κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, αλλά αποχώρησε όταν ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα το 2017.

Τώρα, οι σχέσεις τους φαίνεται να έχουν βελτιωθεί. Όταν ο Μασκ εξαγόρασε το Twitter, μετονομάζοντάς το σε Χ, το 2022, επανέφερε τον λογαριασμό του Τραμπ. Ο Musk έκτοτε ζήτησε από τον Τραμπ να είναι πιο ενεργός στο X, σύμφωνα με την WSJ, αν και ο Τραμπ ήταν σε μεγάλο βαθμό πιστός στην πλατφόρμα του Truth Social.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μόνο με μίσθωση το υδρογονοκίνητο plug-in υβριδικό Honda CR-V e:FCEV

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Honda παρουσίασε το CR-V e:FCEV, το οποίο είναι μια υδρογονοκίνητη plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας,...

1 στα 3 αυτοκίνητα το 2030 παγκοσμίως θα είναι κινέζικο

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένεται να συνεχίσουν την ταχεία επέκτασή τους εκτός της εσωτερικής αγοράς τους προκειμένου να εξασφαλίσουν το 33% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου...

Μικρή μείωση στους νέους δασμούς της ΕΕ στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναθεώρησε οριακά προς τα κάτω τους προτεινόμενους δασμούς στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αφού έλαβε περισσότερες πληροφορίες από τις επηρεαζόμενες εταιρείες. Συγκεκριμένα,...