Το αγωνιστικό Toyota GR GT3 σε δοκιμές στην πίστα του Spa

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του 2022 η Toyota Gazoo Racing -έχοντας δεσμευτεί να επιταχύνει περαιτέρω τις δραστηριότητες της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό για τους πελάτες της- αποκάλυψε το GR GT3 Concept, με την ιαπωνική εταιρία να θέλει να εμπορευματοποιήσει τα αγωνιστικά της αυτοκίνητα, από το να προσαρμόζει απλώς τα οχήματα παραγωγής της, για χρήση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Με την εξέλιξη του αυτοκινήτου να συνεχίζεται, πριν ένα χρόνο η ιαπωνική εταιρία έκανε γνωστό πως το GR GT3 Concept θα περάσει στην παραγωγή. Ωστόσο, αυτό δεν θα γίνει με τα δικά της σήματα, αλλά με αυτά της Lexus. Ουσιαστικά πρόκειται για το νέο RC F, που θα αποκτήσει και GT3 αγωνιστική έκδοση που θα κυκλοφορήσει το 2026.

Ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο αυτού πιάστηκε να κάνει δοκιμές στο Βέλγιο και τη βρεγμένη πίστα του Spa-Francorchamps, με το αυτοκίνητο να διαθέτει μια τεράστια πίσω αεροτομή και φαρδιά φτερά. Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση του αγωνιστικού σε πίστα της Ευρώπης, καθώς προηγουμένως είχε κάνει δοκιμές στο Motegi και στη Fuji Speedway.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η BMW M3 Touring CS σε δοκιμές στο Nurburgring

Η BMW συνεχίζει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης 550...

Η Toyota κατασκευάζει ένα τετρακίνητο GR86

Στη φετινή SEMA η Toyota θα παρουσιάσει το μοναδικό τετρακίνητο GR86 του κόσμου. Το αυτοκίνητο φέρει το σύστημα τετρακίνησης και τον turbo 1.600άρη κινητήρα...