Οι ΗΠΑ μηνύσαν την Hyundai για παιδική εργασία

Σχετικά άρθρα

Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έχει κινηθεί νομικά κατά της Hyundai, ενός εργοστασίου ανταλλακτικών αυτοκινήτων και ενός εργατικού δυναμικού για χρήση παιδικής εργασίας στην Αλαμπάμα.

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα, κατηγορεί τις Hyundai Motor Manufacturing Alabama LLC, SMART Alabama LLC και Best Practice Service LLC ότι απασχολούσαν ένα 13χρονο παιδί που εργαζόταν πολλές ώρες σε γραμμή συναρμολόγησης.

Η Hyundai έχει εκχωρήσει το 72% που κατέχει στην Smart Alabama LLC, έναν προμηθευτή της, μετά την αποκάλυψη πως σε αυτή εργάζονταν παιδιά.

Παράλληλα τον Φεβρουάριο του 2023 η εταιρία ανέφερε πως μετά από πρόσφατους ελέγχους σε 29 άμεσους προμηθευτές της σε όλη την Αλαμπάμα “πλέον συμμορφώνονται όλοι πλήρως με την εργατική νομοθεσία ανηλίκων”. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2022 και διενεργήθηκαν από εξωτερική δικηγορική εταιρεία που εξέτασε έγγραφα και έκανε επιτόπιους ελέγχους.

Η Hyundai είπε επίσης στους επενδυτές της ότι εφαρμόζει εκτεταμένα νέα εταιρικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος εκπαίδευσης για τους προμηθευτές ανταλλακτικών που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, για την πρόληψη μελλοντικών παραβιάσεων της παιδικής εργασίας.

Η εργατική νομοθεσία στην Αλαμπάμα απαγορεύει την εργασία όλων των ατόμων κάτω των 16 ετών. Απαγορεύεται επίσης η εργασία ατόμων κάτω των 18 ετών σε επικίνδυνες εργασίες σε αυτοκινητοβιομηχανίες (π.χ. κοπή μετάλλων).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Hyundai ανακαλεί 47.770 Tucson

47.770 Tucson ανακαλεί η Hyundai, επειδή μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί το immobilizer. Η ανάκληση επηρεάζεται τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2021 και 2022. Σε...

Επίσημο: Hyundai Inster, ένα ηλεκτρικό A-SUV με 355 χλμ. αυτονομία

Η Hyundai παρουσίασε σήμερα το Inster, ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, με το παγκόσμιο ντεμπούτο του γίνεται στη διεθνή έκθεση κινητικότητας του Busan, που...