Επίσημο: Αποχωρεί από την Alpine o Esteban Ocon

Σχετικά άρθρα

Η Alpine F1 μόλις ανακοίνωσε ότι ο Esteban Ocon θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της τρέχουσας σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, ήτοι με τη λήξη του ισχύοντος συμβολαίου του Γάλλου με την ομάδα.

Έτσι, ο 27χρονος Γάλλος ολοκληρώνει μια πενταετή συνεργασία με την ομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας, η Alpine και ο Ocon κατέκτησαν την πρώτη τους νίκη στο Grand Prix της Ουγγαρίας του 2021, μια στιγμή ορόσημο για τη μάρκα, την ομάδα και τον ίδιο τον Ocon.

Ο Ocon πήρε ακόμα δύο βάθρα κατά τη διάρκεια των πέντε ετών του, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο GP του Μπαχρέιν το 2020, το πρώτο του βάθρο στην F1, και στο GP του Μονακό το 2023 όπου τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Σε δηλώσεις του, ο Esteban Ocon είπε:

Ήταν μια σημαντική περίοδος της ζωής μου να αγωνιστώ για αυτή την ομάδα στη Formula 1. Ενώ είμαι εδώ για πέντε χρόνια ως οδηγός αγώνων πλήρους απασχόλησης, η επαγγελματική μου καριέρα ξεκίνησε στο Enstone όταν ήμουν έφηβος, οπότε θα είναι πάντα ένα ξεχωριστό μέρος για μένα.

Είχαμε μερικές υπέροχες στιγμές μαζί, μερικές δύσκολες στιγμές επίσης, και είμαι σίγουρα ευγνώμων σε όλους στην ομάδα για αυτές τις αξέχαστες στιγμές. Θα ανακοινώσω τα σχέδιά μου πολύ σύντομα, αλλά, εν τω μεταξύ, η πλήρης εστίασή μου είναι να αποδώσω στην πορεία για αυτήν την ομάδα και να έχω ένα επιτυχημένο υπόλοιπο της σεζόν.

Από την πλευρά του, ο Bruno Famin, επικεφαλής της ομάδας είπε:

Θα θέλαμε πρώτα να ευχαριστήσουμε τον Esteban για τη δέσμευσή του στην ομάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτή, έχουμε γιορτάσει μερικές φανταστικές στιγμές μαζί, οι καλύτερες από τις οποίες ήρθαν στο Grand Prix της Ουγγαρίας του 2021 με μια αξέχαστη νίκη στον αγώνα.

Έχουμε ακόμα 16 αγώνες να ολοκληρώσουμε το 2024 μαζί με έναν ξεκάθαρο στόχο: να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα ως ομάδα για να πιέζουμε για τα καλύτερα αποτελέσματα στην πίστα. Ευχόμαστε στον Esteban τα καλύτερα για το επόμενο κεφάλαιο της οδηγικής του καριέρας όταν έρθει αυτή η στιγμή.

Η Alpine θα ανακοινώσει το δίδυμο των οδηγών της για το 2025 εν ευθέτω χρόνω.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Nissan Qashqai facelift ήρθε Ελλάδα, αναλυτικά οι τιμές του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική, πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Qashqai, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του δημοφιλέστατου μοντέλου της Nissan. Επιπλέον, η...