Η Alfa Romeo ετοιμάζει τον αντίπαλο της Porsche Cayenne

Σχετικά άρθρα

Τα μεγάλα SUV έχουν και μεγάλα περιθώρια κέρδους και ο Jean-Philippe Imparato, CEO της Alfa Romeo, αποκάλυψε πως η ιταλική μάρκα θα βγάλει στην αγορά ένα μεγάλο SUV το 2027.

Ο Imparato τόνισε πως η απόφαση αυτή ήταν το κλειδί για την προσαρμογή του σχεδιασμού για αγορές του εξωτερικού, βοηθώντας την Alfa Romeo να ενισχύσει τη θέση της ως η διεθνής premium μάρκα της Stellantis.

Όπως είπε ο Imparato:

Η προσφορά μας για ένα όχημα μεγάλου μεγέθους πρέπει να ταιριάζει στις διεθνείς αγορές, αμερικανικές, κινεζικές και ευρωπαϊκές. Το ερώτημα είναι αν ανεβαίνουμε σε μέγεθος και για μένα η απάντηση είναι ναι: πρέπει να ανεβούμε. Έχουμε τα πάντα: την πλατφόρμα, τους κινητήρες, το λογισμικό. Μπορούμε να πιέσουμε το όριο στο μέγιστο και έχω μερικά σχεδιαστικά σκίτσα που είναι πολύ καλά. Αν είμαι premium και δεν είμαι στο E-segment, τότε τι κάνω.

Πρόσθεσε πως το αυτοκίνητο θα τοποθετηθεί απέναντι από την Porsche Cayenne και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Το πέμπτο μοντέλο της Alfa Romeo θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα βασίζεται στην STLA Large πλατφόρμα της Stellantis. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο Jefferson Detroit Assembly Complex στο Ντιτρόιτ, εκεί που θα κατασκευάζονται και οι επόμενες γενιές των Jeep Grand Cherokee και Dodge Durango, που και αυτές θα βασίζονται στην STLA Large πλατφόρμα. To νέο Grand Cherokee θα μπει στην παραγωγή το 2026 και το Durango το 2027.

Σύμφωνα με προβλέψεις της Stellantis, το 2027 το εργοστάσιο θα κατασκευάσει 1.961 SUV της Alfa Romeo και το 2028 το νούμερο θα αυξηθεί σε 10.715 μονάδες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το νέο VW Passat στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το νέο Volkswagen Passat -Tech δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα...