Απολύθηκε αστυνομικός που κινούνταν με 248 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Ένας αστυνομικός που προειδοποίησε άλλους οδηγούς για τους κινδύνους να κάνουν “κόντρες” σε δημόσιους δρόμους, απολύθηκε στην Αγγλία λόγω υπερβολικής ταχύτητας.

Πρόκειται για τον Adam Smith, αστυνομικός στο Βόρειο Γιορκσάιρ, που πιάστηκε να κινείται με 248 χλμ/ώρα (154 μίλια/ώρα) και παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε “αστυνομικός λόγος” για να πηγαίνει τόσο γρήγορα.

Μετά από ένορκη διοικητική εξέταση, ο αρχιφύλακας Tim Forber διαπίστωσε ότι οι ενέργειες του Smith ισοδυναμούσαν με παράπτωμα που οδήγησε στην απόλυσή του. Όπως εξήγησε ο Forber:

Η υπέρβαση της ταχύτητας ήταν εντελώς αδικαιολόγητη και θα μπορούσε να υπονομεύσει σημαντικά την εμπιστοσύνη του κοινού στη αστυνομία.

Μόλις τρεις μήνες πριν από το αδίκημα, ο Smith είχε κάνει ένα βίντεο για την ομάδα οδικής αστυνόμευσης για να τονίσει το θέμα των “αγώνων” σε δημόσιους δρόμους. Ωστόσο, στις 8 Ιανουαρίου 2023, κατηγορήθηκε ότι οδήγησε με ταχύτητα 98 μίλια/ώρα (158 χλμ/ώρα) στο Α1(Μ) στο Μπόροουμπριτζ και αργότερα έφτασε σε ταχύτητες 154 μίλια/ώρα (248 χλμ/ώρα) στον ίδιο δρόμο.

Ο Smith παραδέχτηκε ότι με την συμπεριφορά του είχε παραβιάσει το πρότυπο της επαγγελματικής συμπεριφοράς και εκτός από την απόλυσή του στην ακρόαση στο Northallerton στις 24 Μαΐου, τοποθετήθηκε στη λίστα του College of Policing Barred.

Ο Forber είπε:

Αυτή η ταχύτητα ήταν προφανώς υπερβολική, εντελώς αδικαιολόγητη, και αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση από έναν αξιωματικό ή μέλος του κοινού που διώκεται για υπέρβαση ταχύτητας κατά έναν μέτριο βαθμό λόγω έλλειψης συγκέντρωσης. Συνεπώς, το μόνο αποτέλεσμα που είναι κατάλληλο υπό αυτές τις συνθήκες είναι η απόλυση χωρίς προειδοποίηση.

Πρόσθεσε ότι οι ενέργειες του Smith “υπονόμευσαν τη νομιμότητα της αστυνομίας“, η οποία διεξήγαγε εκτεταμένες δραστηριότητες ελέγχου και πρόληψης ταχύτητας.

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μόνο με μίσθωση το υδρογονοκίνητο plug-in υβριδικό Honda CR-V e:FCEV

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Honda παρουσίασε το CR-V e:FCEV, το οποίο είναι μια υδρογονοκίνητη plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας...

1 στα 3 αυτοκίνητα το 2030 παγκοσμίως θα είναι κινέζικο

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένεται να συνεχίσουν την ταχεία επέκτασή τους εκτός της εσωτερικής αγοράς τους προκειμένου να εξασφαλίσουν το 33% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου...

Μικρή μείωση στους νέους δασμούς της ΕΕ στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναθεώρησε οριακά προς τα κάτω τους προτεινόμενους δασμούς στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αφού έλαβε περισσότερες πληροφορίες από τις επηρεαζόμενες εταιρείες. Συγκεκριμένα,...