Η Nissan δεν θα αναπτύξει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Σχετικά άρθρα

Παρότι η Toyota, η Mazda και η Subaru ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης επόμενης γενιάς, η Nissan ακολουθεί μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση, αφού πήρε την απόφαση να σταματήσει εντελώς τις επενδύσεις σε νέους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Η Nissan λέει χαρακτηριστικά πως έχει σχεδόν τελειώσει με το να ξοδεύει μετρητά για να αναπτύξει νέες τεχνολογίες κινητήρων εσωτερικής καύσης, με τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο και Διευθυντή Σχεδιασμού της εταιρείας για την περιοχή της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ινδίας, της Ευρώπης και της Ωκεανίας, τον Francois Bailly, να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξη του πως:

Το μέλλον της Nissan είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Δεν επενδύουμε σε νέα σύστημα μετάδοσης κίνησης με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αυτό είναι σίγουρο.

Πρόσθεσε πως η μετάβαση από τα συμβατικά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα θα γίνει μέσω της τεχνολογίας e-Power της Nissan, στην οποία ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν κινεί τους τροχούς αλλά λειτουργεί ως γεννήτρια για τη φόρτιση της μπαταρίας.

Για να μεγιστοποιήσει την οικονομία καυσίμου σε αυτά τα υβριδικά αυτοκίνητα, η Nissan θέλει να αυξήσει τη θερμική απόδοση του κινητήρα εσωτερικής καύσης στο εντυπωσιακό 50%. Εργάζεται στην τεχνολογία εδώ και αρκετά χρόνια, ανακοινώνοντας στις αρχές του 2021 ότι ένας πρωτότυπος e-Power κινητήρας πέτυχε το ορόσημο κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά Dynamic Force της Toyota των τρικύλινδρων, τετρακύλινδρων και εξακύλινδρων κινητήρων έχει ήδη ξεπεράσει το 40% θερμικής απόδοσης.

Επειδή η Nissan δεν ρίχνει πλέον χρήματα σε νέους κινητήρες, δεν σημαίνει ότι η μετάβαση της σε αμιγώς ηλεκτρική γκάμα μοντέλων θα γίνει εν μία νυκτί. Ο Bailley επεσήμανε ότι οι κανονισμοί για τις εκπομπές συνεχίζουν να είναι χαλαροί σε ορισμένα μέρη του κόσμου, όπως στην Αφρική, όπου τα αυτοκίνητα Euro 2 εξακολουθούν να είναι νόμιμα.

Η Nissan θα ευθυγραμμίσει το χαρτοφυλάκιό της με τις περιφερειακές απαιτήσεις, επομένως η κατάργηση των μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι σταδιακή. Τόνισε δε, πως οι τρέχοντες κινητήρες είναι πιθανό να ενημερωθούν για να πληρούν αυστηρότερους κανονισμούς.

ΠηγήDrive.com.au

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 280 άλογα η Alfa Romeo Junior Veloce

H Alfa Romeo ολοκλήρωσε τις δοκιμές εξέλιξης της Junior και αποκάλυψε πως η έκδοση Veloce δεν θα παράγει 240 άλογα όπως είχε αρχικά ανακοινώσει,...

Οι τιμές του Fiat 600e

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι το Fiat 600e στην Ελλάδα, με το ηλεκτρικό μοντέλο να ξεκινά από τις 38.990 ευρώ στην έκδοση Red, ενώ σε...