Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δοκιμές του Dacia Sandrider για το Dakar, με Loeb, Al-Attiyah και Gutierrez

Σχετικά άρθρα

Η Dacia ολοκλήρωσε την αρχική φάση δοκιμών του Sandrider, ως μέρος της προετοιμασίας της για το Ντακάρ του επόμενου έτους, με τη ρουμάνικη εταιρία να λαμβάνει μέρος στην απόλυτη αυτή πρόκληση μηχανοκίνητου αθλητισμού για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2025.

Μετά από τον έλεγχο των συστημάτων στο Millbrook Proving Ground του Ηνωμένου Βασιλείου, το Sandrider δοκιμάστηκε για τέσσερις ημέρες στο κέντρο δοκιμών Sweet Lamb στην Ουαλία μεταξύ 6 και 9 Μαΐου. Στη συνέχεια, η ομάδα κατευθύνθηκε στο Chateau de Lastours, στη Γαλλία, για άλλες τέσσερις ημέρες έντονων δοκιμών μεταξύ 27 και 31 Μαΐου. Εκεί, τα τρία πληρώματα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Sadrider, εφοδιασμένο με ελαστικά της BF Goodrich, σε βραχώδη και απαιτητικό έδαφος.

Η Cristina Gutierrez βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του Sadrider για δύο ημέρες στην Ουαλία πριν ο Sebastien Loeb αναλάβει καθήκοντα δοκιμών και ανάπτυξης. Ο Nasser Al-Attiyah πήρε την πρώτη του γεύση από το αυτοκίνητο στο Chateau de Lastours για δύο ημέρες, με τον Loeb να επιστρέφει στο πιλοτήριο για 1,5 μέρα, καθώς η Gutierrez οδήγησε το τελευταίο απόγευμα των δοκιμών.

Η επικεφαλής της ομάδας των Sandrider, Tiphanie Isnard, δήλωσε ότι η αρχική φάση δοκιμών ξεπέρασε τις προσδοκίες με πολύ λίγα προβλήματα.

Εκτεταμένες εργασίες βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη ενόψει της πρώτης ολοκληρωμένης δοκιμής στο Μαρόκο, από τις 28 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, καθώς εκεί το έδαφος είναι παρόμοιο με αυτό που θα συναντήσει κατά τη διάρκεια του Ντακάρ. Ο εν λόγω αγώνας στη Σαουδική Αραβία είναι εναρκτήριος γύρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος Rally-Raid (W2RC) της FIA της σεζόν του 2025, και θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 17 Ιανουαρίου 2025.

Το αγωνιστικό διαθέτει σωληνωτό πλαίσιο, αμάξωμα από ανθρακονήματα και κίνηση παίρνει από έναν 3,0-λιτρο V6 twin-turbo κινητήρα απόδοσης 360 ίππων με 539 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο, είναι τετρακίνητο, με την ανάρτηση εμπρός/πίσω να αποτελείται από διπλά ψαλίδια. Η διαδρομή της ανάρτησης είναι στα 35 εκατοστά, με τις ζάντες να είναι διαστάσεων 17″ και να φορούν ελαστικά 37″. Έχει μήκος 4,14 μέτρων, πλάτος 2,29 μέτρων, ύψος 1,81 μέτρων και μεταξόνιο 3 μέτρων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Nissan Qashqai facelift ήρθε Ελλάδα, αναλυτικά οι τιμές του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική, πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Qashqai, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του δημοφιλέστατου μοντέλου της Nissan. Επιπλέον, η...