Στις 10 Ιουλίου τα αποκαλυπτήρια του νέου coupe-SUV ηλεκτρικού της Ford, ίσως ονομαστεί Capri

Σχετικά άρθρα

Η Ford ανακοίνωσε ότι στις 10 Ιουλίου θα αποκαλύψει το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο Explorer, η παραγωγή του οποίου ξεκίνησε στις 5 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, το δεύτερο μοντέλο θα ονομάζεται Capri, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί από τη Ford. Θα διαθέτει μια πιο κουπέ σιλουέτα σε σύγκριση με το πιο ογκώδες σχήμα του Explorer, με την εταιρία να το περιγράφει ως sport crossover.

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του ομίλου της Volkswagen, με τη σχέση μεταξύ του Explorer και του νέου σπορ crossover να είναι παρόμοια με αυτή των VW ID.4 και ID.5.

Το σπορ crossover της Ford θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή με το Explorer στο εργοστάσιο της Κολωνίας, στο οποίο η εταιρία επένδυσε 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να το αναβαθμίσει και να στραφεί στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς προηγουμένως συναρμολογούσε το Fiesta.

Η Ford ανέφερε ότι το μείγμα παραγωγής του εργοστασίου θα είναι μεταξύ του 1/3 για το νέο μοντέλο και των 2/3 για το πιο mainstream Explorer. Το εν λόγω εργοστάσιο της Ford στη Γερμανία έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει 250.000 αυτοκίνητα ετησίως σε τρεις βάρδιες, αλλά αρχικά θα λειτουργεί σε δύο βάρδιες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μόνο με μίσθωση το υδρογονοκίνητο plug-in υβριδικό Honda CR-V e:FCEV

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Honda παρουσίασε το CR-V e:FCEV, το οποίο είναι μια υδρογονοκίνητη plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας...