Ανακαλούνται 12.610 αυτοκίνητα των Opel και Chevrolet στην Ελλάδα εξαιτίας των αερόσακων της Takata

Σχετικά άρθρα

Εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της Takata ανακαλούνται στην Ελλάδα 3.735 Chevrolet Aveo (2011-2015), Cruze (2009-2015), Orlando (2010-2015) και Trax (2013-2014), αλλά και 8.875 Opel Astra, Cascada, Meriva, Mokka, Signum, Vectra και Zafira, παραγωγής από 2005 ως και 2017.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα, ενδέχεται, να αλλοιωθούν τα χημικά στοιχεία των μηχανισμών ενεργοποίησης στους εν λόγω αερόσακους με την πάροδο του χρόνου αλλά και υπό ορισμένες κλιματολογικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη υγρασία) προκαλώντας ταχύτερη παραγωγή αερίου από την προσχεδιασμένη. Συνεπώς, σε μια τέτοια συνθήκη και σε περίπτωση ατυχήματος με ενεργοποίηση του μετωπικού αερόσακου οδηγού, υπάρχει η πιθανότητα ο αερόσακος να αναπτυχθεί με πολύ μεγάλη δύναμη με αποτέλεσμα να εκτοξευτούν αιχμηρά μεταλλικά θραύσματα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό ή στην ακραία περίπτωση, θάνατο.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι κάτοχοι των εμπλεκομένων οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν, και ύστερα από τηλεφωνικό ραντεβού, στον πλησιέστερο Συνεργάτη του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών της Opel και της Chevrolet ανά την Ελλάδα, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να αντικατασταθεί ο αερόσακος οδηγού.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων ή/και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Opel όπως επίσης και με την Chevellas, στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Opel στο τηλέφωνο 210 6700550 ώρες λειτουργίας 09.00 – 17.00 καθημερινά ή/και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected], αλλά και στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Chevellas στο τηλέφωνο 210-5773460 καθημερινά ή/και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Nissan Qashqai facelift ήρθε Ελλάδα, αναλυτικά οι τιμές του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική, πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Qashqai, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του δημοφιλέστατου μοντέλου της Nissan. Επιπλέον, η...