GP Καναδά 2024: Νικητής ο Verstappen μετά από ένα γεμάτο δράση αγώνα

Σχετικά άρθρα

Μετά από μια παρένθεση στο GP του Μονακό, ο Max Verstappen ανέβηκε και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο GP του Καναδά.

Ο Ολλανδός είδε πρώτος την καρό σημαία, αφήνοντας πίσω του τον Lando Norris, στο γεμάτο δράση, ατυχήματα, αρκετή βροχή και αυτοκίνητα ασφαλείας αγώνα στην πίστα Gilles Villeneuve. Τρίτος τερμάτισε ο George Russell, μετά από μια μάχη με τον teammate του στη Mercedes, Lewis Hamilton, στους τελευταίους γύρους του αγώνα.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, ο Verstappen ακολούθησε τον poleman και οδηγό της Mercedes, George Russell, όπου επικρατούσαν βρόχινες συνθήκες. Με τις συνθήκες να βελτιώνονται, ο Lando Norris κατάφερε να προσπεράσει και τους δύο, αλλά το αυτοκίνητο ασφαλείας -που βγήκε όταν ο Logan Sargeant τράκαρε- έριξε τον οδηγό της McLaren στην τρίτη θέση.

Ο Verstappen κράτησε τους πάντες πίσω του κατά την επανεκκίνηση και την επιπλέον βροχή που έπληξε την πίστα, και διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι τέλους, προστατεύοντας τη θέση ακόμα και όταν η πίστα στέγνωσε γρήγορα και οι οδηγοί άλλαξαν από τα ενδιάμεσα ελαστικά σε slicks.

Ακολούθησε ένα ακόμα αυτοκίνητο ασφαλείας, που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των Carlos Sainz με τον Alex Albon, όταν ο Ισπανός οδηγός της Ferrari έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του και ο Ταϊλανδός οδηγός δεν κατάφερε να τον αποφύγει.

Με τον Verstappen να ελέγχει τον ρυθμό μέχρι την καρό σημαία, ο Norris κατέλαβε τη δεύτερη θέση μέσω μιας σκληρής μάχης στη μέση του αγώνα με τον Russell, με τους δύο οδηγούς της Mercedes να προσπερνούν εύκολα την άλλη McLaren του Oscar Piastri, που τερμάτισε στην 5η θέση.

Αυτό συνέβη γιατί οι Russell και Hamilton μπήκαν για φρέσκα ελαστικά -μεσαία ο πρώτος, σκληρή ο δεύτερος- στη δεύτερη περίοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας, και αύξησαν σημαντικά τον ρυθμό τους. Οι δύο τους είχαν μια σφιχτή μάχη και αύξησαν τους παλμούς στο pit της Mercedes όταν πήγαν ρόδα με ρόδα, με τον νεότερο Βρετανό να κάνει την αποφασιστική κίνηση για να ανέβει στην 3η θέση στον προτελευταίο γύρο του αγώνα.

Πίσω από τους πέντε πρώτους, τερμάτισε ο Fernando Alonso και ο Lance Stroll, οι οποίοι συγκέντρωσαν πολύτιμους πόντους για την Aston Martin. Ακολούθησε ο Daniel Ricciardo, κατακτώντας τους πρώτους του βαθμούς σε Κυριακάτικο Grand Prix της σεζόν, τερματίζοντας στην όγδοη θέση.

Ο teammate του Ricciardo, Yuki Tsunoda, ήταν επίσης στη μάχη για βαθμούς, αλλά ένα λάθος στον προτελευταία γύρο τον έριξε στην 14η θέση της κατάταξης. Αυτό ανέβασε τους Pierre Gasly και Esteban Ocon, οι οποίοι χάρισαν στην Alpine διπλή βαθμολόγηση, τερματίζοντας στις δύο τελευταίες βαθμολογούμενες θέσεις.

Προβλήματα της μονάδας ισχύος ανάγκασαν τον Charles Leclerc να εγκαταλείψει, κάτι που σημαίνει ότι η Ferrari έφυγε από τον Καναδά με μηδέν βαθμούς, μετά τον θρίαμβο της στο Μονακό. Εκτός από τον προαναφερθέντα Sargeant, ο Sergio Perez ήταν ο πέμπτος και τελευταίος οδηγός που εγκατέλειψε, αφού βγήκε από την πίστα και κατέστρεψε την πίσω αεροτομή του.

Οδηγός του αγώνα

Ένας ακόμα αγώνας και άλλη μια δεύτερη θέση για τον Lando Norris, αλλά αυτή δεν ήταν εύκολη για τον οδηγό της McLaren, ο οποίος προσπάθησε να πάρει τη νίκη, αλλά οι μεταβαλλόμενες συνθήκες και το αυτοκίνητο ασφαλείας ίσως του την στέρησαν.

Ο Βρετανός κέρδισε το κοινό και τον ανέδειξε ως τον οδηγό της ημέρας, συγκεντρώνοντας το 24,7% των ψήφων των θεατών. Ακολούθησαν οι Max Verstappen (11,8%), Lewis Hamilton (9,5%), George Russell (9%), και Oscar Piastri (6,6%).

Ταχύτερος γύρος

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα τον σημείωσε ο Lewis Hamilton στον 70 και τελευταίο γύρο του αγώνα, με χρόνο στο 1:14.856, κατακτώντας τον επιπλέον βαθμό. Ακολούθησαν οι George Russell με 1:14.895, Lando Norris με 1:15.558, Max Verstappen με 1:15.569, και Oscar Piastri με 1:16.247.

Επόμενος αγώνας

Μετά από μια μικρή στάση στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η Formula 1 συνεχίζει την περιοδεία της στην Ευρώπη, καθώς ο επόμενος σταθμός στο ημερολόγιο της F1 του 2024 θα είναι στην πίστα της Βαρκελώνης, με το Grand Prix της Ισπανίας να έχει προγραμματιστεί για το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, στις 21-23 Ιουνίου.

Αποτελέσματα

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος/Διαφορά
1 Max Verstappen Red Bull Honda 1:45:47.927
2 Lando Norris McLaren Mercedes +3,879 δευτ.
3 George Russell Mercedes +4,317 δευτ.
4 Lewis Hamilton Mercedes +4,915 δευτ.
5 Oscar Piastri McLaren Mercedes +10,199 δευτ.
6 Fernando Alonso Aston Martin Mercedes +17,510 δευτ.
7 Lance Stroll Aston Martin Mercedes +23,625 δευτ.
8 Daniel Ricciardo RB Honda +28,672 δευτ.
9 Pierre Gasly Alpine Renault +30,021 δευτ.
10 Esteban Ocon Alpine Renault +30,313 δευτ.
11 Nico Hulkenberg Haas Ferrari +30,824 δευτ.
12 Kevin Magnussen Haas Ferrari +31,253 δευτ.
13 Valtteri Bottas Sauber Ferrari +40,487 δευτ.
14 Yuki Tsunoda RB Honda +52,694 δευτ.
15 Zhou Guanyu Sauber Ferrari +1 γύρος
NC Carlos Sainz Ferrari Εγκατέλειψε
NC Alexander Albon Williams Mercedes Εγκατέλειψε
NC Sergio Perez Red Bull Honda Εγκατέλειψε
NC Charles Leclerc Ferrari Εγκατέλειψε
NC Logan Sargeant Williams Mercedes Εγκατέλειψε

Βαθμολογία Οδηγών

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Max Verstappen Red Bull Honda 194
2 Charles Leclerc Ferrari 138
3 Lando Norris McLaren Mercedes 131
4 Carlos Sainz Ferrari 108
5 Sergio Perez Red Bull Honda 107
6 Oscar Piastri McLaren Mercedes 81
7 George Russell Mercedes 69
8 Lewis Hamilton Mercedes 55
9 Fernando Alonso Aston Martin Mercedes 41
10 Yuki Tsunoda RB Honda 19
11 Lance Stroll Aston Martin Mercedes 17
12 Daniel Ricciardo RB Honda 9
13 Oliver Bearman Ferrari 6
14 Nico Hulkenberg Haas Ferrari 6
15 Pierre Gasly Alpine Renault 3
16 Alexander Albon Williams Mercedes 2
17 Esteban Ocon Alpine Renault 2
18 Kevin Magnussen Haas Ferrari 1
19 Zhou Guanyu Sauber Ferrari 0
20 Valtteri Bottas Sauber Ferrari 0
21 Logan Sargeant Williams Mercedes 0

Βαθμολογία Κατασκευαστών

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Red Bull Honda 301
2 Ferrari 252
3 McLaren Mercedes 212
4 Mercedes 124
5 Aston Martin Mercedes 58
6 RB Honda 28
7 Haas Ferrari 7
8 Alpine Renault 5
9 Williams Mercedes 2
10 Sauber Ferrari 0

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Nissan Qashqai facelift ήρθε Ελλάδα, αναλυτικά οι τιμές του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική, πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Qashqai, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του δημοφιλέστατου μοντέλου της Nissan. Επιπλέον, η...