Επίσημο: H Ευρώπη επιβάλλει δασμούς έως 38,1% στα κινέζικα ηλεκτρικά

Σχετικά άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενημερώσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουλίου, ότι θα εφαρμόσει προσωρινά πρόσθετους δασμούς έως και 38,1% στα εισαγόμενα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα από τον επόμενο μήνα.

Η κίνηση ενδέχεται να προκαλέσει πιθανά αντίποινα από την κυβέρνηση του Πεκίνου, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εφαρμόζει τους δασμούς λόγω των υπερβολικών επιδοτήσεων που δίνει η Κίνα, που υπονομεύουν τις ευρωπαϊκές εταιρίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα ορίσουν δασμούς 17,4% στην BYD, 20% στην Geely και 38,1% στη SAIC λόγω, όπως είπε, υπερβολικών επιδοτήσεων. Οι νέοι αυτοί δασμοί θα προστεθούν στον υφιστάμενο δασμό της ΕΕ του 10%.

Η επιβολή δασμών  εισαγωγής από την Ευρώπη -υποστηριζόμενοι από τη Γαλλία και Ισπανία- πρόκειται να αποφέρουν περισσότερα από 2 δισ. ευρώ ετησίως, παραμερίζοντας τις προειδοποιήσεις της γερμανικής κυβέρνησης ότι η κίνηση κινδυνεύει να ξεκινήσει έναν δαπανηρό εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο.

Αυτό έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά τον τετραπλασιασμό των δασμών των ΗΠΑ για τα κινεζικά EV στο 100%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Maserati Tridente είναι ένα πολυτελές ηλεκτρικό powerboat

Η Maserati συνεργάστηκε με τη Vita Power για να δημιουργήσει το Tridente, ένα πολυτελές αμιγώς ηλεκτρικό σκάφος (dayboat), επεκτείνοντας τη στρατηγική της ηλεκτρικής στο...

Ανανέωση για το Genesis Electrified G80

Την ανανεωμένη έκδοση του Electrified G80 παρουσίασε η Genesis, με το αυτοκίνητο να αποκτά νέα γρίλια, νέα φωτιστικά σώματα, νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες 20"...