Η Aston Martin επιστρέφει στο Le Mans με δύο Valkyrie LMH

Σχετικά άρθρα

Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι το 2025 θα επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος αντοχής της FIA (WEC) και τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, καθώς σκοπεύει να τρέξει με δύο Valkyrie AMR-LMH όλο το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν με την εργοστασιακή της ομάδα Heart of Racing.

Η συμμετοχή της βρετανικής μάρκας σπορ αυτοκινήτων πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία. Αυτό ακολουθεί μια αλλαγή των κανονισμών από την διοργανώτρια αρχή του Le Mans -το Automobile Club de l’Ouest [ACO] και το διοικητικό όργανο του αθλήματος, την FIA- δηλώνοντας ότι κάθε συμμετέχων κατασκευαστής πρέπει να τρέξει με τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα στην Hypercar κατηγορία από το 2025 και μετά.

Ο νέος κανόνας ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της επίσημης συνέντευξης Τύπου ενόψει του φετινού αγώνα 24 ωρών του Le Mans.

Η εξέλιξη της αγωνιστικής Valkyrie AMR-LMH έχει ήδη προχωρήσει αρκετά, με την αξιολόγηση των συστημάτων στην πίστα να έχει πραγματοποιηθεί πρόσφατα στο Silverstone και στην πίστα του Portimao στην Πορτογαλία.

Η Heart of Racing κατασκεύασε επίσης πρόσφατα την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο για το πρόγραμμα του WEC, κοντά στο σημείο όπου κατασκευάζονται τα αγωνιστικά αυτοκίνητα σε συνεργασία με την Aston Martin Performance Technologies, με έδρα το Silverstone, ώστε να επιβλέπει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της Valkyrie AMR-LMH .

Η Aston Martin με την Heart of Racing σχεδιάζουν επίσης να τρέξουν στο πρωτάθλημα του IMSA της Αμερικής με την Valkyrie AMR-LMH, και την κατηγορία GTP. Αυτό το project θα τρέξει υπό την Heart of Racing της Βόρειας Αμερικής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα