Μια Koenigsegg Jesko έγινε στάχτη στην Αττική οδό

Σχετικά άρθρα

Μια Koenigsegg Jesko πήρε φωτιά στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα, λίγο πριν την έξοδο της λεωφόρου Κηφισίας κοντά στο Μαρούσι, με το σουηδικό hypercar να καίγεται ολοσχερώς. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο άτομα και είναι καλά στην υγεία τους.

Η Jesko βρισκόταν στη χώρα μας στο πλαίσιο του event “6to6 Motor Europe Tour”. Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από 70 supercars έχουν καταφθάσει στην Αθήνα, τα οποία έφτασαν χθες στην ελληνική πρωτεύουσα από την Ισπανία.

Μηχανικός της Koenigsegg έχει έρθει ήδη στην Αθήνα προκειμένου να επιστρέψει ότι απέμεινε από το αυτοκίνητο στη Σουηδία, προκειμένου η εταιρία να προσπαθήσει να εντοπίσει την αιτία της πυρκαγιάς.

Σήμερα, Σάββατο 15 Ιουνίου, το κονβόι των αυτοκινήτων ταξιδεύει με προορισμό το Μέτσοβο, με το ατύχημα να σημειώνεται λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί. Η φωτιά εκδηλώθηκε πέντε λεπτά αφότου το αυτοκίνητο έφυγε από το ξενοδοχείο και οδηγούνταν με χαμηλές ταχύτητες. Να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο ήταν ολοκαίνουργιο” έχοντας διανύσει λιγότερα από 200 χιλιόμετρα όταν εκδηλώθηκε η φωτιά.

Μηχανικός της Koenigsegg έχει έρθει ήδη στην Αθήνα προκειμένου να επιστρέψει ότι απέμεινε από το αυτοκίνητο στη Σουηδία, προκειμένου η εταιρία να προσπαθήσει να εντοπίσει την αιτία της πυρκαγιάς.

Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης Jesko προσέθεσε το αυτοκίνητο στη συλλογή του στις αρχές του τρέχοντος έτους, έχοντας επιλέξει σε έναν επικό συνδυασμό.

Συγκεκριμένα είχε διαλέξει το άβαφο σώμα από ανθρακονήματα, που κοστίζει επιπλέον 443.400 δολάρια, με την τιμή να εκτοξεύεται ακόμη περισσότερο χάρη στα διάφορα μέρη από πραγματικό χρυσό 24 καρατίων, ξεπερνώντας συνολικά τα 3,6 εκατ. δολάρια.

Το αυτοκίνητο ήταν στην έκδοση Attack, που εστιάζει στη χρήση εντός πίστας και όχι και στη τελική ταχύτητα, με τον 5,0-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα του να αποδίδει 1.600 άλογα με 1.500 Nm ροπής όταν καταναλώνει E85. Με χρήση απλής βενζίνης 95 οκτανίων ο κινητήρας αποδίδει 1.280 άλογα, με το αυτοκίνητο να ζυγίζει 1.420 κιλά.

Να θυμίσω ότι από το εργοστάσιο της Koenigsegg στο Angelholm της Σουηδίας θα βγουν μόλις 125 Jesko, οι οποίες έγιναν άμεσα sold out, με την σουηδική εταιρία να κατασκευάζει 40 με 50 Jesko ετησίως.

Ανανέωση

Η Koenigsegg ζητά από τους κατόχους των Jesko να σταματήσουν να τα οδηγούν

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Nissan Qashqai facelift ήρθε Ελλάδα, αναλυτικά οι τιμές του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική, πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Qashqai, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του δημοφιλέστατου μοντέλου της Nissan. Επιπλέον, η...

Ξέχασε το “σβήσιμο” των κλήσεων. Ξεκίνησε η ηλεκτρονική βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης. Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου...