Leapmotor: Ξεκίνησε η παραγωγή ηλεκτρικών στο εργοστάσιο της Stellantis στην Πολωνία

Σχετικά άρθρα

Πριν ένα μήνα, Stellantis και Leapmotor ανακοίνωσαν ότι συνέστησαν την Leapmotor International, μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Stellantis (ποσοστό 51%/49%), με σκοπό να κυκλοφορήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά τα μοντέλα της κινέζικης εταιρίας.

Σήμερα γίνεται γνωστό ότι η παραγωγή του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Leapmotor για την αγορά μας ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στο εργοστάσιο Tychy της Stellantis στην Πολωνία.

Το μοντέλο είναι το Leapmotor T03, με το χρονοδιάγραμμα του εργοστασίου να αναφέρει ότι η μαζική παραγωγή του T03 θα επιτευχθεί τον Σεπτέμβριο, όταν και θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία θα ξεκινήσει τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της σε εννέα ευρωπαϊκές αγορές τον Σεπτέμβριο. Οι χώρες είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Ελλάδα και η Ρουμανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα προστεθεί τον Μάρτιο του 2025, ενώ μελλοντικά θα ακολουθήσουν η Δανία και η Ελβετία.

Μετά το T03, από τις γραμμές παραγωγής του πολωνικού εργοστασίου θα βγαίνει από το πρώτο τρίμηνο του 2025 και το A12 (SUV). Τα δύο μοντέλα της Leapmotor θα πωλούνται στην Ευρώπη από 200 αντιπροσώπους, οι οποίοι θα αυξηθούν στους 500 αντιπροσώπους μέχρι το 2026.

Τα έξοδα κατασκευής στο πολωνικό εργοστάσιο κυμαίνονται σε περίπου 400 έως 500 ευρώ ανά αυτοκίνητο, παρόμοια με εκείνα του εργοστασίου της Leapmotor στην Κίνα, έναντι των περίπου 1.000 ευρώ στην Ιταλία.

Διάβασε ακόμα

H Leapmotor έρχεται στην Ευρώπη και την Ελλάδα εντός του 2024

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Genesis Electrified G80

Την ανανεωμένη έκδοση του Electrified G80 παρουσίασε η Genesis, με το αυτοκίνητο να αποκτά νέα γρίλια, νέα φωτιστικά σώματα, νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες 20"...

Με έως 560 χλμ αυτονομία το Skoda Elroq

Η Skoda αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηρισιτκά του Elroq, του μικρού της ηλεκτρικού SUV που θα υιοθετήσει τη νέα γλώσσα σχεδιασμού Modern Solid της μάρκας....