Αίτηση πτώχευσης για τη Fisker

Σχετικά άρθρα

Δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα και η Fisker κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, επιδιώκοντας να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία και να αναδιαρθρώσει το χρέος της, μετά την ταχεία “καύση” μετρητών για να αυξήσει τις παραδόσεις του Ocean στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η λειτουργική μονάδα της εταιρείας, ο όμιλος Fisker, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο κεφάλαιο 11 σε δικαστήριο της πολιτείας του Ντέλαγουερ στην Αμερική στις 17 Ιουνίου, αναφέροντας εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία 500 εκατ. δολαρίων έως 1 δισ. δολάρια και υποχρεώσεις μεταξύ 100 και 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο εκτιμώμενος αριθμός πιστωτών της αμερικανικής εταιρίας ηλεκτρικών οχημάτων είναι 200 ​​έως 999, σύμφωνα με την κατάθεση του δικαστηρίου. Η κατάθεση προστατεύει την Fisker από τους πιστωτές της, ενώ επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την αποπληρωμή τους.

Σε δήλωση της, η Fisker ανέφερε:

Όπως και άλλες εταιρείες στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων, έχουμε αντιμετωπίσει διάφορους αντίθετους ανέμους της αγοράς και μακροοικονομίας που επηρέασαν την ικανότητά μας να λειτουργούμε αποτελεσματικά.

Μετά την αξιολόγηση όλων των επιλογών για την επιχείρησή μας, αποφασίσαμε ότι η πώληση των περιουσιακών μας στοιχείων σύμφωνα με το Κεφάλαιο 11 είναι η πιο βιώσιμη πορεία προς τα εμπρός για την εταιρεία.

Η Fisker πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με χρηματοοικονομικούς φορείς για χρηματοδότηση από οφειλέτες, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Διάβασε ακόμα

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μόνο με μίσθωση το υδρογονοκίνητο plug-in υβριδικό Honda CR-V e:FCEV

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Honda παρουσίασε το CR-V e:FCEV, το οποίο είναι μια υδρογονοκίνητη plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας...