Ανακοινώθηκε η ημερομηνία προβολής της ταινίας της Formula 1 του Brad Pitt

Σχετικά άρθρα

Η Formula 1 και η Apple Original Films ανακοίνωσαν ότι η πολυαναμενόμενη ταινία τους για την Fomrula 1 θα προβληθεί στους κινηματογράφους από την Warner Bros διεθνώς στις 25 Ιουνίου 2025 και στη Βόρεια Αμερική στις 27 Ιουνίου 2025.

Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την F1, η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) και η παραγωγή των Jerry Bruckheimer και Chad Oman (Top Gun: Maverick and the Pirates of the Caribbean franchise), ενώ η εταιρεία Dawn Apollo Films του Lewis Hamilton εμπλέκεται επίσης.

Περιγράφεται ως ορόσημο για το άθλημα και τον κινηματογράφο, έχει γυριστεί σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια των Grand Prix σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει την κοινότητα της F1, συμπεριλαμβανομένων και των 10 ομάδων, των οδηγών, της FIA και των διοργανωτών των αγώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός της ταινίας έχει ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Εάν το ποσό είναι ακριβές, αυτό θα την καθιστά μία από τις πιο ακριβές ταινίες που έγιναν ποτέ και, ως εκ τούτου, αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια για να κυκλοφορήσει.

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους η επερχόμενη ταινία έχει γίνει μια από τις πιο ακριβές. Η ταινία ανακοινώθηκε το 2021, αλλά η παραγωγή της ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2023, ήτοι λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η 118-ημερή απεργία της SAG-AFTRA. Αυτή καθυστέρησε σημαντικά την παραγωγή και αυτές οι καθυστερήσεις πάντα προκαλούν δραστική αύξηση του κόστους.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η ταινία της Formula 1 είναι τόσο ακριβή είναι επειδή οι ηθοποιοί οδήγησαν πραγματικά αγωνιστικά αυτοκίνητα. Αυτό περιλαμβάνει τον Pitt, ο οποίος οδήγησε ένα τροποποιημένο μονοθέσιο της Formula 2 -με ένα πρόσθετο αεροδυναμικό πακέτο που το έκανε να μοιάζει με μονοθέσιο της Formula 1- κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου στο GP της Μεγάλης Βρετανίας.

Η οδήγηση πραγματικών αγωνιστικών αυτοκινήτων από ηθοποιούς απαιτεί εκτεταμένη εκπαίδευση και ενισχυμένα πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία είναι απαραίτητα, αλλά φυσικά αυξάνουν το κόστος.

Ο Brad Pitt είναι ο πρωταγωνιστής και υποδύεται έναν βετεράνο σταρ των αγώνων που βγαίνει από τη σύνταξη για να καθοδηγήσει έναν νεαρό οδηγό -που θα τον υποδυθεί ο Damson Idris– ενώ ο ίδιος θα έχει την τελευταία του ευκαιρία για δόξα στις πίστες.

Διάβασε ακόμα

Σοβαρό, σκηνοθετημένο ατύχημα στα γυρίσματα της ταινίας του Brad Pitt για την F1 στο Silverstone

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα