Δύο ειδικές εκδόσεις της Maserati MC20 για τον εορτασμό των 20 χρόνων της MC12

Σχετικά άρθρα

Η Maserati παρουσίασε δύο ειδικές εκδόσεις τις MC20 για τον εορτασμό της 20ής επετείου από την επιστροφή της “Τρίαινας” στους αγώνες -το 2004, μετά από 37 χρόνια αποχής- με το εμβληματικό και νικηφόρο MC12.

Η τελευταία, που κυκλοφόρησε πρώτα σε έκδοση δρόμου και προοριζόταν να αφήσει το στίγμα της στην πίστα με το να γίνει σημείο αναφοράς στα πρωταθλήματα GT, ενέπνευσε το νέο supercar της Maserati, την MC20.

Έτσι, σήμερα βλέπουμε την MC20 Icona και την MC20 Legenda, με την κάθε έκδοση να βγαίνει σε περιορισμένη παραγωγή 20 αυτοκινήτων και να είναι αποτέλεσμα του προγράμματος εξατομίκευσης Fuoriserie της ιταλικής εταιρίας. Τα αυτοκίνητα διαθέτουν ειδικά liveries εμπνευσμένα από την MC12 Stradale και την MC12 GT1 Vitaphone, αντίστοιχα.

Το livery της MC20 Icona φέρνει στο μυαλό σου μία από τις πιο εμβληματικές Maserati όλων των εποχών, καθώς τα χρώματα είναι ίδια με την προκάτοχό της MC12 Stradale του 2004, η οποία με τη σειρά της είναι αφιερωμένη στο στυλ της Maserati Trofeo Light όταν έτρεξε στον 24ωρο αγώνα της Daytona, το οποίο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που εμπνεύστηκε από τη Maserati Birdcage Type 61, που παρήχθη μεταξύ 1959 και 1961.

Η έκδοση είναι βαμμένη στο λευκό ματ Icona Bianco Audace Matte χρώμα σε συνδυασμό με το μπλε Blu Stradale, με το λογότυπο της Maserati Fuoriserie να ξεχωρίζει στο πλάι, στο κάτω μέρος κοντά στους πίσω τροχούς, ενώ το λογότυπο της ιταλικής σημαίας είναι τοποθετημένο στην πόρτα κάτω από τα γράμματα MC20.

Η MC20 Legenda αντλεί την έμπνευση της από την αγωνιστική MC12 GT1 της ομάδας Vitaphone Racing, με το livery να είναι σε μαύρο Nero Essenza χρώμα και γαλάζιο ματ Digital Mint Matte. Το εν λόγω αγωνιστικό αυτοκίνητο κατέχει το ρεκόρ των τριών νικών και δύο δεύτερων θέσεων στον 24ωρο αγώνα του Spa.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati MC20 Cielo by Novitec με 711 άλογα

Η Novitec παρουσιάζει το πακέτο βελτίωσης για την Μaserati MC20 Cielo. Ξεκινώντας από το εξωτερικό, ο βελτιωτικός οίκος πρόσθεσε ένα ζευγάρι πλευρικά πτερύγια στις...

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...