Lamborghini: Τα 0-100 χλμ/ώρα δεν αποτελούν δείκτη του πόσο διασκεδαστικό είναι ένα αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

Για δεκαετίες, ο κόσμος των διασκεδαστικών σπορ αυτοκινήτων και των supercars ήταν “όμηρος” στον χρόνο επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ/ώρα, αλλά πλέον υπάρχουν στην αγορά ακόμη και σεντάν μοντέλα που -βλέπε Tesla Model S και Lucid Air- που μπορούν να κάνουν τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα.

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το πόσο γρήγορο και διασκεδαστικό είναι ένα αυτοκίνητο ανάλογα με τον χρόνο που σημειώνει στα 0-100 χλμ/ώρα, αλλά η Lamborghini λέει πως ο χρόνος αυτός δεν κάνει ένα αυτοκίνητο διασκεδαστικό.

Ο Rouven Mohr, τεχνικός διευθυντής της ιταλικής εταιρίας, είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως:

Είμαστε μια μάρκα που προσφέρει μια εμπειρία. Δεν προσφέρουμε κινητικότητα από το Α έως το Β σημείο. Κανείς δεν χρειάζεται πραγματικά μια Lamborghini. Πρέπει να δημιουργήσουμε “θέλω” με μια συγκίνηση στο αυτοκίνητο. Ορισμένα αυτοκίνητα στην αγορά είναι τόσο υπερβολικά κατασκευασμένα που δεν αισθάνεσαι σύνδεση. Επιδιώκουμε τον καλύτερο δυνατό ενθουσιασμό.

Ο χαρακτήρας ορίζεται από άλλα πράγματα. Νομίζω ότι έχουμε μερικές καλές ιδέες. Τα επόμενα δύο χρόνια θα δείξουμε τις σκέψεις μας. Είναι πολύ μακριά από τον χρόνο επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα. Αυτό δεν είναι κάτι που δημιουργεί διασκέδαση.

Καθώς η Lamborghini προχωρά περαιτέρω στην ηλεκτρική και υβριδική της εποχή, ψάχνει να βρει νέους τρόπους για να κάνει τα αυτοκίνητά της διασκεδαστικά.

Σύμφωνα με τον Mohr, στοχεύουν στη κατασκευή αυτοκινήτων που θα έχουν ισχυρότερη σύνδεση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Όπως είπε, είναι “πιο δύσκολο αλλά όχι αδύνατο να γίνει αυτό με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα” και η εταιρεία έχει ήδη μερικές καλές ιδέες.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων με συναισθηματική σκέψη πρέπει να επικεντρωθούν σε διαφορετικά πράγματα στον ηλεκτρικό κόσμο. Δεν είναι ο σωστός τρόπος να μιμηθείς τον χαρακτήρα των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Τα συναισθήματα των μελλοντικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν θα δημιουργηθούν από τον τύπο του κινητήρα ή της μπαταρίας που χρησιμοποιούν. Αυτοί είναι μόνο οι ενεργοποιητές που απελευθερώνουν απαιτήσεις απόδοσης και εμβέλειας.

Αυτοκινητοβιομηχανίες σαν την Lamborghini πρέπει να επανεφεύρουν τα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου που καθορίζουν τον χαρακτήρα. Βήμα προς βήμα, οι επόμενες γενιές θα αναπτύξουν μια διαφορετική ερμηνεία του τι είναι ωραίο. Θα υπάρξει ένα σημείο όπου οι νέοι δεν θα καταλαβαίνουν την ελκυστικότητα ενός χειροκίνητου σπορ αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ανάμεσα στις τεχνολογίες που αναπτύσσει η Lamborghini είναι ένα σύστημα ευθυγράμμισης των τροχών που αλλάζει τις γωνίες κάμπερ και σύγκλισης/ανοίγματος εν κινήσει. Λεπτομέρειες γι’αυτό μπορείς να διαβάσεις στο ακόλουθο άρθρο.

Διάβασε επίσης

Η Lamborghini ετοιμάζει σύστημα ευθυγράμμισης των τροχών που αλλάζει τις γωνίες κάμπερ και σύγκλισης/ανοίγματος εν κινήσει

ΠηγήTopgear.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα