Δες ένα Toyota GR Corolla να σπάει κινητήρα και να παίρνει φωτιά

Σχετικά άρθρα

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, σε έναν αυτοκινητόδρομο της Βόρειας Καρολίνας στην Αμερική, με τον οδηγό του ιαπωνικού hot hatch να αναφέρει ότι το αυτοκίνητο του ήταν εντελώς εργοστασιακό (εκτός από ελατήρια χαμηλώματος), αλλά λίγα λεπτά προηγουμένως είχε κάνει ένα “άνοιγμα” υψηλής ταχύτητας.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο οδηγός του Toyota GR Corolla είχε τοποθετήσει μια dashcam στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του και έχουμε την ευκαιρία να δούμε όλη την εξέλιξη της ζημιάς.

Καθώς ξεκινά το βίντεο, το αυτοκίνητο κινείται με λίγο πάνω από τα 80 μίλια/ώρα (σχεδόν 130 χλμ/ώρα) και τα πράγματα φαίνονται φυσιολογικά. Ωστόσο, δευτερόλεπτα αργότερα ο οδηγός καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει με τον κινητήρα και άρχισε να παρατηρεί καπνό.

Σιγά και με ασφάλεια σταμάτησε στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης και ανοίγοντας το καπό αντίκρισε στο χώρο του κινητήρα ότι η φωτιά είχε ήδη ξεκινήσει. Σε μόλις επτά λεπτά η πυροσβεστική έφτασε στο σημείο, αλλά το αυτοκίνητό είχε τυλιχθεί ήδη στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο οδηγός αναφέρει ότι ήρθε σε επαφή με την αντιπροσωπεία που αγόρασε το αυτοκίνητο, και μέχρι στιγμής η εικασία των τεχνικών είναι ότι η περίσσεια καυσίμου από πιθανή βλάβη παρέκαμψε τον κύλινδρο και το καύσιμο πήγε στο turbo. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής αιτία για τη ζημιά.

Διάβασε ακόμα

Έσπασε ο κινητήρας ενός Toyota GR Corolla με μόλις 800 χλμ από λάθος αλλαγή ταχύτητας

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το νέο VW Passat στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το νέο Volkswagen Passat -Tech δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα...

1 στα 3 αυτοκίνητα το 2030 παγκοσμίως θα είναι κινέζικο

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένεται να συνεχίσουν την ταχεία επέκτασή τους εκτός της εσωτερικής αγοράς τους προκειμένου να εξασφαλίσουν το 33% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου...