Η Nio λανσάρει τους σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών 4ης γενιάς

Σχετικά άρθρα

Η Nio ανακοίνωσε ότι έθεσε σε λειτουργία τους πρώτους σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών 4ης γενιάς (Nio Power Swap Station 4.0), οι οποίοι υποστηρίζουν αυτόματη εναλλαγή μπαταριών για πολλές μάρκες και διαφορετικά μοντέλα οχημάτων.

Η Nio, η Onvo και όλοι οι στρατηγικοί εταίροι ανταλλαγής μπαταριών μπορούν να έχουν πρόσβαση στους νέους σταθμούς για μια ολοκληρωμένη εμπειρία ανταλλαγής μπαταριών που είναι πιο βολική από τον ανεφοδιασμό με υγρά καύσιμα, αναφέρει η εταιρία.

Οι σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών 4ης γενιάς διαθέτουν έξι ultrawide-FOV LiDAR και τέσσερα τσιπ Orin X, με συνολική υπολογιστική ισχύ 1.016 TOPS.

Εισερχόμενος σε ένα τέτοιο σταθμό θα μπορείς να ξεκινήσεις μια αυτόματη εναλλαγή μπαταρίας με ένα μόνο πάτημα στην κεντρική οθόνη ή ακόμα και χωρίς να βρίσκεσαι στο αυτοκίνητο.

Οι νέοι σταθμοί μπορεί να ολοκληρώσει μια ανταλλαγή μπαταρίας σε 144 δευτερόλεπτα, ήτοι 22% ταχύτερος από τον σταθμό 3ης γενιάς. Ο αποθηκευτικός χώρος του σταθμού έχει μεγαλώσει και χωράει πλέον 23 μπαταρίες, έτσι κάθε σταθμός μπορεί να παρέχει έως και 480 ανταλλαγές ανά ημέρα.

Οι πρώτοι νέοι σταθμοί εγκαταστάθηκαν στην περιοχή Liwan της Κουανγκτσόου και στην περιοχή εξυπηρέτησης Luoji στον αυτοκινητόδρομο G40 από Σαγκάη προς Σαανσί. Αυτός στην Κουανγκτσόου είναι ο 108ος σταθμός ανταλλαγής μπαταριών της Nio της πόλης.

Η Nio αναφέρει ότι έχει εγκαταστήσει 2.432 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών και 22.633 φορτιστές στην Κίνα, εκ των οποίων οι 804 σταθμοί και οι 1.650 φορτιστές βρίσκονται σε αυτοκινητόδρομους.

Παράλληλα με το λανσάρισμα του νέου σταθμού ανταλλαγής μπαταριών, η κινέζικη εταιρία έβγαλε στην αγορά και έναν νέο υγρόψυκτο DC ταχυφορτιστή, ισχύος 640kW, με μέγιστο ρεύμα 765A και τάση 1.000V. Το υγρόψυκτο καλώδιο φόρτισης αναπτύχθηκε από τη Nio και έχει βάρος 2,4 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μόνο με μίσθωση το υδρογονοκίνητο plug-in υβριδικό Honda CR-V e:FCEV

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Honda παρουσίασε το CR-V e:FCEV, το οποίο είναι μια υδρογονοκίνητη plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας...