Η Lanzante δυνάμωσε την Porsche 930 με τον κινητήρα F1 στα 625 άλογα

Σχετικά άρθρα

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που η Lanzante παρουσίασε την TAG-Porsche 930, μια 911 930 Turbo που φορά τον twin-turbo TTE P01 1 V6 βενζινοκινητήρα 1,5-λίτρου που χρησιμοποιούσε πριν αρκετά χρόνια η McLaren στα μονοθέσια της Formula 1.

Πλέον η εταιρία προσφέρει μια βελτιωμένη έκδοση της, την 930 TAG Turbo Championship, που ζυγίζει μόλις 920 κιλά και ο V6 κινητήρας παράγει 625 άλογα και περιστρέφεται έως και τις 10.250 σ.α.λ. Το αυτοκίνητο κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.

Το αμάξωμα του restomod είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, με το αυτοκίνητο να φορά carbon-κεραμικά φρένα και ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα βελτιωμένο 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο που προέρχεται από την 911 993. Οι ζάντες είναι 18″ και είναι κατασκευασμένες από μαγνήσιο και carbon, με την ανάρτηση να είναι πλήρως ρυθμιζόμενη, προερχόμενη από την Ohlins.

Στο εσωτερικό η Lanzante αφαίρεσε σχεδόν όλες τις “πολυτέλειες”, όπως το σύστημα κλιματισμού, τα γυάλινα παράθυρα, τους μηχανισμούς των ηλεκτρικών παραθύρων και των καθρεφτών, αλλά και το δερμάτινο τιμόνι. Αντ’αυτού υπάρχουν carbon bucket καθίσματα της Recaro, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, roll cage και τιμόνι επενδυμένο με σουέτ.

Μόλις τρία 930 TAG Turbo Championship θα κατασκευάσει η Lanzante, με το πρώτο να κάνει το ντεμπούτο του στο φετινό Goodwood Festival of Speed τον επόμενο μήνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα