To McMurtry Speirling είναι ότι ταχύτερο σε αυτοκίνητο παραγωγής έχει πατήσει στο Hockenheim

Σχετικά άρθρα

Στις 7 και 8 Ιουνίου η McMurtry βρέθηκε με ένα πρωτότυπο πιστοποίησης του Speirling Pure (Validation Prototype 1) στην πίστα του Hockenheimring, ώστε να το παρουσιάσει στους πελάτες της.

Εκεί βρέθηκε και ο οδηγός δοκιμών και εξέλιξης της βρετανικής εταιρίας, και πρώην οδηγός της F1, Max Chilton, ο οποίος κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητο παραγωγής στην πίστα της F1.

Η δοκιμή έγινε τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης, με το αυτοκίνητο να λειτουργούσε με ισχύ 75% και τη κάθετη δύναμη στο 75%. Με αυτές τις συνθήκες, ο Chilton κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1 λεπτό και 24,43 στη -μήκους 4.574 μέτρων- πίστα της F1.

Ο χρόνος επαληθεύτηκε από ανεξάρτητους χρονομέτρες, με τον Chilton να είναι επίσης κάτοχος του ρεκόρ στη διαδρομή του Goodwood. Αυτός ο χρόνος είναι 14,1 δευτερόλεπτα ταχύτερος από την Mercedes-AMG One, αλλά -κυριότερα- 3,907 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον χρόνο της pole position του DTM το 2020, καθιστώντας το McMurtry Speirling το ταχύτερο αυτοκίνητο που πάτησε ποτέ στο Hockenheimring.

Το Speirling έχει δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 1.000 άλογα και στέλνουν την κίνηση στους πίσω τροχούς, με το βάρος του να μην ξεπερνά τα 1.000 κιλά. Τα 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ/ώρα) τα κάνει σε μόλις 1,4 δευτερόλεπτα, τα 0-100 μίλια/ώρα (0-161 χλμ/ώρα) σε 2,63 δευτερόλεπτα, ενώ το 400άρι το κάνει σε 7,97 δευτερόλεπτα!

Το Speirling έχει αεροδυναμική σχεδίαση, με δύο ανεμιστήρες να το “βεντουζώνουν” στο έδαφος. Καταλαβαίνεις πως με την αναλογία ίππο/κιλό να είναι στο 1 προς 1, το όχημα είναι εξαιρετικά γρήγορο, με την εταιρία να λέει πως είναι γρηγορότερο από την Bugatti Chiron στα 0-300 χλμ/ώρα. Εξοπλίζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 60 kWh που χαρίζει αυτονομία έως 483 χλμ και είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δοκιμές του Yangwang U9 των 1.300 ίππων στο Nurburgring, με πυρωμένα φρένα

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η YangWang -η νέα εταιρία της BYD- αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού της supercar, ονόματι U9. Πρόσφατα, η κινέζικη εταιρία...

Το νέο VW Passat στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το νέο Volkswagen Passat -Tech δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα...