Οι τιμές του MG3 Hybrid+ στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Στη φετινή και τελευταία ιστορικά έκθεση της Γενεύης παρουσιάστηκε το νέο MG3, και σήμερα η εισαγωγική εταιρία της βρετανικής εταιρίας -υπό κινέζικη κρατική ιδιοκτησία- πραγματοποίησε την πανελλήνια παρουσίαση του μοντέλου, η οποία είναι στο πλαίσιο για τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Τιμές

Έκδοση Τιμή Ενέργεια λανσαρίσματος Welcome to Hybrid+ Νέα τιμή
MG3 Excite 20.450 ευρώ 500 ευρώ 19.950 ευρώ
MG3 Exclusive 21.950 ευρώ 500 ευρώ 21.450 ευρώ
MG3 Luxury 23.450 ευρώ 500 ευρώ 22.950 ευρώ

To MG3 Hybrid+, όπως είναι το πλήρες όνομα του, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την εταιρία στην αγορά των hatchbacks, καθώς είναι το πρώτο πλήρως υβριδικό μοντέλο της MG με το οποίο εισέρχεται στο άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον του B-segment, με το εν λόγω κινητήριο σύνολο να τοποθετηθεί μελλοντικά και σε άλλα νέα μοντέλα της εταιρίας.

Στον πυρήνα του συστήματος Hybrid+ υπάρχουν πέντε βασικά στοιχεία -κινητήρας, κιβώτιο ταχυτήτων, μπαταρία, ηλεκτροκινητήρας και γεννήτρια. Το αυτοκίνητο συνδυάζει έναν 1.500άρη κινητήρα βενζίνης, απόδοσης 102 ίππων, που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson και έχει εξαιρετικά υψηλή θερμική απόδοση στο 41%, με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 100 kW (136 ίππων). Συνδυαστικά το σύνολο αποδίδει 195 άλογα και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 3 σχέσεων, με την μπαταρία να είναι χωρητικότητας 1,83 kWh.

Tο MG3 Hybrid+ διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης -Eco, Standard και Sport- ενώ έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί με τους παρακάτω τρόπους, καθένας εκ των οποίων επιλέγεται αυτόματα από το σύστημα:

  • EV: Λειτουργεί μόνο με ηλεκτρική ενέργεια για όσο διάστημα το επιτρέπει η φόρτιση, που -υπό συνθήκες- μπορεί να φτάσει έως 10 χλμ.
  • Σε σειρά: Ο κινητήρας λειτουργεί για την παραγωγή ενέργειας, η οποία τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα για κίνηση.
  • Σε σειρά και φόρτιση: Ο κινητήρας τροφοδοτεί με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ ταυτόχρονα φορτίζει και τη μπαταρία όταν έχει χαμηλή στάθμη ενέργειας.
  • Κίνηση και φόρτιση: Η ισχύς του κινητήρα καταλήγει στους τροχούς, ενώ ταυτόχρονα φορτίζεται και η μπαταρία μέσω της γεννήτριας.
  • Παράλληλη: Τόσο ο κινητήρας όσο και ο ηλεκτροκινητήρας κινούν τους τροχούς.

Το αυτοκίνητο είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 171 χλμ/ώρα. Το μήκος του φτάνει τα 4,113 μέτρα, το πλάτος τα 1,797 μέτρα, το ύψος τα 1,502 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,57 μέτρα. Ζυγίζει 1.298 κιλά και ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 293 λίτρα. Κλείνοντας, τον ερχόμενο Οκτώβριο το MG3 θα γίνει διαθέσιμο και με συμβατικό βενζινοκινητήρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Nissan Qashqai facelift ήρθε Ελλάδα, αναλυτικά οι τιμές του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική, πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Qashqai, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του δημοφιλέστατου μοντέλου της Nissan. Επιπλέον, η...

Η MG teasάρει το νέο HS, λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια του

Η MG έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το πρώτο teaser video του ολοκαίνουργιου HS, ενόψει του παγκόσμιου ντεμπούτου του αυτοκινήτου στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood,...

Ξέχασε το “σβήσιμο” των κλήσεων. Ξεκίνησε η ηλεκτρονική βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης. Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου...