Αυστρία: Κατάσχει και πουλά τα αυτοκίνητα που οι οδηγοί τους κινούνται με υπερβολική ταχύτητα

Σχετικά άρθρα

Στη προσπάθεια της να ενισχύσει την ασφάλεια στους δρόμους της και να μειώσει τα τροχαία δυστυχήματα, η αυστριακή κυβέρνηση ψήφισε έναν νόμο που της επιτρέπει να κατάσχει και να πουλά τα αυτοκίνητα όσων οδηγών πιάνονται να κινούνται με περισσότερα από 60 χλμ/ώρα από το όριο ταχύτητας.

Η Αυστρία είδε τους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα να αυξάνονται, με αξιωματούχους της χώρας να δηλώνουν πως ο νέος νόμος έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και ήδη η κυβέρνηση έχει κατασχέσει ένα αυτοκίνητο.

Η Αυστρία είχε 4,1 θανάτους από τροχαία ατυχήματα για κάθε 100.000 ανθρώπους το 2022, με εκπρόσωπο της κυβέρνησης να λέει πως πρέπει να ληφθούν “δραστικά μέτρα” για να σταματήσουν οι οδηγοί “να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους σαν όπλο”. Όπως είπε:

Μερικές φορές πρέπει να δοκιμάσεις μέτρα που στην αρχή ακούγονται περίεργα και που δημιουργούν νέα νομικά ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσεις. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε τα ατυχήματα.

[Photo credit: depositphotos.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

1 στα 3 αυτοκίνητα το 2030 παγκοσμίως θα είναι κινέζικο

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένεται να συνεχίσουν την ταχεία επέκτασή τους εκτός της εσωτερικής αγοράς τους προκειμένου να εξασφαλίσουν το 33% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου...

Μικρή μείωση στους νέους δασμούς της ΕΕ στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναθεώρησε οριακά προς τα κάτω τους προτεινόμενους δασμούς στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αφού έλαβε περισσότερες πληροφορίες από τις επηρεαζόμενες εταιρείες. Συγκεκριμένα,...