Η ηλεκτρική BMW M3 “θα νικά τα πάντα”

Σχετικά άρθρα

Η BMW ετοιμάζει έξι νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα Neue Klasse και ανάμεσα σε αυτά θα βρίσκεται και η ηλεκτρική M3. Αυτή, σύμφωνα με τον Frank van Meel, CEO του τμήματος M της BMW, θα “νικά τα πάντα”, χάρη στους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που θα διαθέτει.

Όπως είπε, το αυτοκίνητο θα έχει την ικανότητα ελέγχου του συστήματος μετάδοσης κίνησης και του πλαισίου “με μια κεντρική λογική”, δημιουργώντας ένα “ουδέτερο, γραμμικό και προβλέψιμο αυτοκίνητο επιδόσεων που θα πρέπει έχει τη δύναμη να νικήσει τα πάντα”.

Η BMW έχει δημιουργήσει ένα σύστημα που μπορεί να ελέγχει το πλαίσιο του αυτοκινήτου και να αλλάζει με ακρίβεια τη ροπή σε κάθε τροχό, βελτιώνοντας τη δυναμική του αυτοκινήτου και κάνοντας το αυτοκίνητο “να αισθάνεται σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Frank Weber, επικεφαλής μηχανολογίας, έρευνας και ανάπτυξης της BMW, έχει υπαινιχθεί ότι το αυτοκίνητο θα έχει ισχύ ένα μεγαβάτ ή 1.360 άλογα. Το αυτοκίνητο M θα διαθέτει μοναδική χημεία μπαταρίας και μοναδικό σύστημα ψύξης, αρχιτεκτονική 800 volt και ειδικό λογισμικό. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα μπορεί να τα κάνει σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Η BMW εξετάζει επίσης μια ελαφρύτερη έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς που θα προσφέρει μια διαφορετική οδηγική εμπειρία. Οι δύο κινητήρες πιθανότατα θα σημαίνουν και μισή ιπποδύναμη αλλά και πάλι τα 680 άλογα μόνο λίγα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Η ηλεκτρική M3 αναμένεται στην αγορά το 2027.

Παράλληλα, η BMW ετοιμάζει και τα ηλεκτρικά i1 και i2, που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2027 και το 2028 αντίστοιχα. Το πρώτο θα προσφέρεται τόσο ως hatchback και sedan, ενώ το δεύτερο θα είναι ένα SUV μοντέλο που θα προσφέρεται και ως Coupe SUV, που θα τοποθετηθεί κάτω από τις iX1 και iX2. Θα βασίζονται στην NBx έκδοση της Neue Klasse πλατφόρμας, πάνω στην οποία θα βασιστούν και οι επόμενες γενιές των BMW iX1 και Mini Countryman Electric. Η πλατφόρμα αυτή θα είναι προσθιοκίνητη και θα υποστηρίζει συστήματα τετρακίνησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Rivian ετοιμάζει πέντε νέα αυτοκίνητα

Η Rivian ετοιμάζει πέντε νέα αυτοκίνητα, με την teaser φωτογραφία να δείχνει πως αυτά θα είναι διαφορετικά από τα R2 και R3 που παρουσίασε...

Μικρή μείωση στους νέους δασμούς της ΕΕ στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναθεώρησε οριακά προς τα κάτω τους προτεινόμενους δασμούς στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αφού έλαβε περισσότερες πληροφορίες από τις επηρεαζόμενες εταιρείες. Συγκεκριμένα,...