Έτοιμο το νέο εργοστάσιο παραγωγής της Ferrari

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari εγκαινίασε το e-building, το νέο της εργοστάσιο που περιλαμβάνει την τρίτη γραμμή παραγωγής στο Μαρανέλλο. Σε αυτό η ιταλική εταιρία θα παράγει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, υβριδικά, αλλά και το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο.

Στα εγκαίνια το παρόν έδωσε ο Ιταλός Προέδρος Sergio Mattarella, ο Πρόεδρος της Ferrari John Elkann, ο Αντιπρόεδρος Piero Ferrari, ο CEO Benedetto Vigna και εκπρόσωποι του εργατικού δυναμικού της Ferrari.

Το εργοστάσιο αντικατοπτρίζει επίσης την αρχή της τεχνολογικής ουδετερότητας, καθώς θα στεγάσει την παραγωγή και την ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης, υβριδικών κινητήρων και νέων ηλεκτροκινητήρων.

Το e-building θα παράγει επίσης τα στρατηγικά ηλεκτρικά εξαρτήματα που είναι πολύ σημαντικά για τη διαφοροποίηση της τεχνολογίας και των επιδόσεων της Ferrari: μπαταρίες υψηλής τάσης, ηλεκτρικούς κινητήρες και άξονες.

Η ενσωμάτωση της παραγωγής ολόκληρης της γκάμας σε ένα ενιαίο κτίριο θα επιτρέψει στη Ferrari να αναδιοργανώσει και να ανακατανείμει όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες πιο αποτελεσματικά στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στο Μαρανέλλο, αυξάνοντας την ικανότητά της να προσαρμόζεται γρήγορα στις ανάγκες παραγωγής.

Το κτίριο, σχεδιασμένο για να επιτυγχάνει τα υψηλότερα επίπεδα ενεργειακής απόδοσης, τροφοδοτείται – μεταξύ άλλων πηγών – από περισσότερα από 3.000 ηλιακά πάνελ εγκατεστημένα στην οροφή που παράγουν 1,3 MW.

Με τη διακοπή λειτουργίας της μονάδας τριπαραγωγής που έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους, το κτίριο θα τροφοδοτείται εξ’ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με το ρεύμα να παράγεται τόσο από εσωτερικές όσο και από εξωτερικές πηγές με εγγύηση προέλευσης.

Έχουν υιοθετηθεί αρκετές λύσεις αιχμής για την επαναχρησιμοποίηση της ενέργειας και του βρόχινου νερού στον κύκλο παραγωγής. Για παράδειγμα, περισσότερο από το 60% της ενέργειας που χρησιμοποιείται για δοκιμές μπαταρίας και κινητήρων θα ανακτηθεί σε συσσωρευτές και θα ανακατευθυνθεί για την τροφοδοσία νέων διεργασιών.

Η κατασκευή του τετραόροφου κτιρίου ολοκληρώθηκε σε 2 χρόνια και καλύπτει έκταση 42.500 τετραγωνικών μέτρων. Απασχολεί περισσότερους από 650 υπαλλήλους, με την Ferrari να έχει φυτέψει 200 δέντρα, αλλά και να έχει δημιουργήσει έναν ποδηλατόδρομο 1,5 χλμ και 1.400 θέσεις στάθμευσης – πολύ περισσότερες από τις απαιτούμενες – που θα μετριάσουν την επιπτώσεις των εργαζομένων στους τοπικούς δημόσιους χώρους στάθμευσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το νέο VW Passat στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το νέο Volkswagen Passat -Tech δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα...