Η Ιταλία επιβάλει πρόστιμο 6 εκατ. ευρώ στην DR Automobiles για παραπλανητική σήμανση σχετικά με την προέλευση των αυτοκινήτων της

Σχετικά άρθρα

Η Αντιμονοπωλιακή Αρχή της Ιταλίας (AGCM) επέβαλε πρόστιμο 6 εκατ. ευρώ στην DR Automobiles για παραπλάνηση των καταναλωτών σχετικά με την κινεζική προέλευση των αυτοκινήτων της.

Με έδρα τη νότια ιταλική περιοχή Molise, η DR συναρμολογεί αυτοκίνητα χαμηλού κόστους, συμπεριλαμβανομένων πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων, που παράγονται από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες Chery, JAC και BAIC, χρησιμοποιώντας εξαρτήματα που εισάγονται από αυτές τις εταιρείες.

Σύμφωνα με την AGCM, η DR Automobiles διαφήμιζε παραπλανητικά πως τα αυτοκίνητα DR και Evo κατασκευάζονται στην Ιταλία, ενώ στη πράξη κατασκευάζονται ως επί το πλείστον στην Κίνα και στην Ιταλία γινόταν μικρές εργασίες φινιρίσματος και συναρμολόγησης.

Η DR είπε ότι θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι τα αυτοκίνητά της κατασκευάζονταν εξ’ολοκλήρου στην Ιταλία. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να εντείνει τις δραστηριότητές της στις εγκαταστάσεις της στην Macchia d’Isernia στην Ιταλία, κατασκευάζοντας ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής για να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων μοντέλων.

Η AGCM είπε επίσης ότι η μονάδα σέρβις και ανταλλακτικών της DR δεν πρόσφερε επαρκή προμήθεια ανταλλακτικών και εξυπηρέτηση μετά την πώληση, παραβιάζοντας τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Η DR είπε ότι είχε επηρεαστεί από τη διακοπή της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά την περίοδο μετά την πανδημία, αλλά η κατάσταση έχει πλέον βελτιωθεί, με τους μέσους χρόνους παράδοσης για ανταλλακτικά να ήταν κάτι περισσότερο από δύο ημέρες το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η εταιρεία και η μονάδα ανταλλακτικών της έλαβαν προθεσμία 60 ημερών για να κοινοποιήσουν τα μέτρα που ελήφθησαν για τη διόρθωση των προβλημάτων που εντόπισε η αρχή.

Η Ιταλία υιοθέτησε πρόσφατα σκληρή γραμμή σε θέματα που αφορούν τη χώρα προέλευσης των αυτοκινήτων. Τον περασμένο μήνα, η Stellantis αφαίρεσε την ιταλική σημαία από τους πίσω προφυλακτήρες του πολωνικής παραγωγής Fiat 600, αφού οι ιταλικές αρχές κατηγόρησαν επανειλημμένα την αυτοκινητοβιομηχανία ότι παραπλανούσε την προέλευση των οχημάτων που κατασκευάζονται στο εξωτερικό. Για τον ίδιο λόγο η Fiat αφαίρεσε την ιταλική σημαία και από το Topolino που κατασκευάζεται στο Μαρόκο.

Σύμφωνα με νόμο της Ιταλίας, που χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του 2003, απαγορεύεται η οποιοδήποτε εταιρία να χρησιμοποιεί την ιταλική σημαία σε προϊόν που κατασκευάζεται εκτός Ιταλίας.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Hyundai ανακαλεί 47.770 Tucson

47.770 Tucson ανακαλεί η Hyundai, επειδή μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί το immobilizer. Η ανάκληση επηρεάζεται τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2021 και 2022. Σε...

Η Ford teasάρει για πρώτη φορά το νέο Capri για την Ευρώπη

Σε περίπου δύο εβδομάδες η Ford θα αποκαλύψει το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο Explorer, η παραγωγή του...