Η Porsche ανακαλεί όλες τις Taycan παγκοσμίως

Σχετικά άρθρα

Η Porsche ανακοίνωσε ότι ανακαλεί όλες τις εκδόσεις της Taycan παγκοσμίως, αφού εντόπισε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης που επηρεάζει μικρό αριθμό αυτοκινήτων. Ωστόσο, η γερμανική εταιρεία επιμένει ότι το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της παραμένει ασφαλές στην οδήγηση.

Η εταιρία δεν αποκάλυψε τον ακριβή αριθμό των αυτοκινήτων που επηρεάστηκαν από την ανάκληση, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει πουλήσει περισσότερα από 150.000 μοντέλα παγκοσμίως από τότε που κυκλοφόρησε η Taycan, και έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 21 Οκτωβρίου 2019 και 13 Ιουνίου 2024.

Η Porsche σημείωσε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στα εύκαμπτα σωληνάκια των φρένων, με έναν μικρό αριθμό αυτοκινήτων να εμφανίζουν ρωγμές που προκαλούν διαρροή υγρού φρένων, γεγονός που μειώνει την πίεση των φρένων και την αποτελεσματικότητα του συστήματος.

Τα αυτοκίνητα που παρουσιάζουν το σφάλμα θα εμφανίσουν μια προειδοποιητική λυχνία στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Αν κάποιος ιδιοκτήτης δει προειδοποιητική λυχνία, θα πρέπει να οδηγήσει το αυτοκίνητό του άμεσα σε αντιπροσωπεία, ενώ αν εμφανιστεί η κόκκινη ένδειξη, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Porsche και να μην χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο του. Τα αυτοκίνητα που δεν εμφανίζουν κάποια προειδοποιητική ένδειξη παραμένουν ασφαλή στην οδήγηση.

Ο project manager της Taycan, Kevin Giek, ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί σε λιγότερο από το 1% των Taycan που έχουν πωληθεί παγκοσμίως. Επιπλέον, επιμένει ότι η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα της Porsche, γι’ αυτό αποφάσισε ότι έπρεπε να βελτιστοποιήσει τα σωληνάκια των φρένων στον μπροστινό άξονα, και να τα αντικαταστήσει με νέα, διαφορετικού σχεδιασμού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα μπαταρία που φορτίζει σε λιγότερο από 5 λεπτά

Πέρυσι, η startup Nyobolt με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε έναν πολύ τολμηρό ισχυρισμό, πως αναπτύσσει ένα σπορ ηλεκτρικό πρωτότυπο, η μπαταρία του οποίου...

Η Rivian ετοιμάζει πέντε νέα αυτοκίνητα

Η Rivian ετοιμάζει πέντε νέα αυτοκίνητα, με την teaser φωτογραφία να δείχνει πως αυτά θα είναι διαφορετικά από τα R2 και R3 που παρουσίασε...