Η Stellantis θα μπορούσε να σταματήσει την παραγωγή στην Αγγλία, εκτός εάν η κυβέρνηση λάβει μέτρα για τα EV

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis εξετάζει τη διακοπή της παραγωγή της στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός εάν η βρετανική κυβέρνηση κάνει περισσότερα για να τονώσει τη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα και να τη βοηθήσει να συμμορφωθεί με τους νέους κανονισμούς που απαιτούν από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να πωλούν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. H διευθύνουσα σύμβουλος της Stellantis Η.Β., Maria Grazia Davino, γνωστοποίησε ότι η απόφαση για το μέλλον της παραγωγής του ομίλου στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ληφθεί πιθανότατα σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας οι υποχρεωτικοί στόχοι μείωσης των εκπομπών CO2 για τις αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να επιτευχθούν με ένα μείγμα υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, από φέτος η Βρετανία έχει δώσει εντολή στις αυτοκινητοβιομηχανίες να πωλούν ένα ελάχιστο ποσοστό αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Διαφορετικά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα βρεθούν αντιμέτωπες με βαριά πρόστιμα, της τάξης των 15.000 λιρών (17.750 ευρώ) ανά μη συμμορφούμενο όχημα που πωλείται.

Η Grazia Davino δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε από τον βιομηχανικό όμιλο Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT):

Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα υπάρξουν σίγουρα συνέπειες (των κανονισμών). Η Stellantis Η.Β. δεν σταματά, αλλά η παραγωγή της Stellantis στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να σταματήσει. Επιτρέψτε μου, όμως, να είμαι σαφής, θέλω να διατηρήσω την παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, η ζήτηση για τα ηλεκτρικά δεν είναι αρκετή.

Φέτος, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε ότι το 22% όλων των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται πρέπει να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία της SMMT, τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούσαν μόνο το 16,1% των πωλήσεων μέχρι τον Μάιο του έτους. Εξακολουθούν να ισχύουν φορολογικά κίνητρα στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους εταιρικούς στόλους για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά δεν υπάρχουν επιδοτήσεις στους καταναλωτές για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων που είναι ακριβότερα από τα αντίστοιχα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Όπως και οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Stellantis θέλει η Βρετανία να παρέχει φορολογικά κίνητρα στους καταναλωτές και να ενισχύσει την υποδομή των σημείων φόρτισης, με την παραγωγή ηλεκτρικών της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο να μετράει στους στόχους της, παρόλο που μέρος της εξάγεται.

[Photo credit: depositphotos.com]

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Rivian ετοιμάζει πέντε νέα αυτοκίνητα

Η Rivian ετοιμάζει πέντε νέα αυτοκίνητα, με την teaser φωτογραφία να δείχνει πως αυτά θα είναι διαφορετικά από τα R2 και R3 που παρουσίασε...

Μικρή μείωση στους νέους δασμούς της ΕΕ στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναθεώρησε οριακά προς τα κάτω τους προτεινόμενους δασμούς στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αφού έλαβε περισσότερες πληροφορίες από τις επηρεαζόμενες εταιρείες. Συγκεκριμένα,...